„Cazul Feussi” ar putea rupe pisica la UTA: Marțian sau Catanzariti?

Marius ANGHEL 09 May. 2013, 13:53 Seria 2
„Cazul Feussi

Istoria pare să se repete la gruparea emblemă a orașului. După cinci ani de la cearta dintre Nicolae Bara și Sandu Ion, alți doi acționari ai „Bătrânei Doamne” ar putea fi pe picior de război. De două-trei săptămâni, Adrian Marțian a început să-și manifeste public nemulțumirea despre faptul cum a fost gestionat clubul până în această iarnă și de valoarea unor contracte ale fotbaliștilor, însă buba s-ar putea sparge după ceea ce a devenit deja „cazul Feussi”.

Camerunezul ar fi trebuit să fie titular pentru UTA în deplasarea de la Târgu Mureș, dar, după cum susține Marțian, o persoană l-a avertizat telefonic pe Gheorghe Constantin că echipa va pierde la „masa verde” meciul în cazul utilizării fotbalistului de culoare. Motivul: contractul de muncă al lui Patrice Feussi expirase încă de pe 27 martie! „Eu nu știam nimic și nici domnul Constantin. Singurii care aveau habar de situația lui Patrice au fost Giovanni (n.a. Catanzariti) și Dorin (n.a. Stana). Eu nu știu cum acești oameni au putut să tacă știind că puteam pierde cu 3-0 orice meci în care ar fi jucat Patrice. Eu așa nu pot merge mai departe. O să discut și cu Giovanni și s-ar putea să pun problema: ori eu, ori el. Degeaba bag eu bani, iar Falub muncește cu echipa, dacă apar astfel de mizerii. Eu chiar vreau să fac treabă, să aduc jucători de valoare, care să joace și cu sufletul pentru UTA, dar ce șanse de reușită am dacă se întâmplă chestii din astea?”, a afirmat principalul finanțator al „textiliștilor”.

Deocamdată, Giovanni Catanzariti și Dorin Stana nu au dorit să comenteze în niciun fel „cazul Feussi”. În schimb, Gheorghe Constantin a luat întreaga responsabiltate asupra sa. „Principalii vinovați sunt cei din conducerea executivă în frunte cu mine. Eu aveam datoria să verific la sânge contractele tuturor fotbaliștilor și apoi să le rezolv, dacă e cazul. Nu s-a întâmplat asta și sunt primul vinovat. E responsabiltatea mea, în niciun caz a celor doi acționari”, ne-a declarat directorul executiv al „textiliștilor”.

Trebuie – însă – spus din capul locului că UTA sau orice club din România ar fi trebuit să dovedească că nu are datorii la Stat înainte de a prelungi contractul de muncă a unui fotbalist străin. Sau, cel mult, planul de eșalonare a achitării acestor datorii să fie deja aprobat.

Rămâne de văzut dacă Feussi va mai putea fi folosit în acest sezon și dacă – într-adevăr – va apărea o scinziune între cei doi acționari, Adrian Marțian și Giovanni Catanzariti. La precedenta situație de acest fel, la începutul anului 2009, Campioana Provinciei ajunsese pe marginea prăpastiei.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 09 May. 2013, 13:53 Seria 2
Pe aceeași temă