Catanzariti îi cedează creanțele lui Marțian, care va băga UTA în insolvență

Marius ANGHEL 30 Aug. 2013, 11:30 Seria 2
Catanzariti îi cedează creanțele lui Marțian,** care va băga UTA în insolvență

UPDATE: Aseară târziu, Catanzariti, Marțian și avocații lor, Iulian Zaharia și Dan Idita se aflau la sediul din Calea Aurel Vlaicu pentru a semna în sfârșit și acte. Varianta finală ar fi următoarea: italianul îi cedează toate creanțele (sumele de bani cu care a creditat clubul din 2010 încoace) lui Adrian Marțian, care, din postura de creditor majoritar, poate băga clubul în insolvență. Mai departe, omul de afaceri dejean ar trebui să se ocupe și de formarea unui lot de jucători pentru Liga a 2-a, numirea unui antrenor și tot ce presupune activitatea normală la un club de fotbal. Pentru asta ar avea disponibili 100 de mii de euro, însă până la această oră nimeni nu are garanția că se vor băga într-adevăr bani la echipa emblemă a orașului.

La un moment dat, se punea problema ca Marțian să renunțe la creanțele sale în favoarea lui Catanzariti pentru achitarea sumei de 250 de mii de euro (suma investită de prietenul lui Mutu la UTA) în decurs de 3 ani de zile, însă italianului îi era greu să-i ofere o garanție partenerului său că va respecta termenele și înțelegerea.

În fine, din toată ecuația lipsește Marius Țucudean, care numai prin intermediul telefonului i-a comunicat lui Catanzariti că el va prelua UTA doar în condițiile puse inițial, respectiv cedarea fără pretenții a tuturor acțiunilor și anularea creditărilor celor doi finanțatori.

O altă negociere nu a existat și nici nu va mai exista de aici înainte, mai ales că de vineri dimineță, „Bătrâna Doamnă” ar trebui să fie în totalitate a lui Adrian Marțian.


Sunt din nou clipe fierbinți în Calea Aurel Vlaicu. Giovanni Catanzariti și Adrian Marțian vorbesc cu cărțile pe față despre viitorul UTA-ei. Fiecare dintre ei ar dori să preia clubul, însă niciunul nu pare a avea forța financiară să întrețină activitatea sportivă măcar până în iarnă. S-au cerut garanții de-op parte și de cealaltă dacă o parte renunță în favoarea celeilalte.

Din informațiile noastre, Marțian solicită 250 de mii de euro în trei ani de la partenerul său, în timp ce Catanzariti dorește să vadă efectiv banii cu care dejeanul ar ține echipa în viață.

Aproximativ 20 de fani sunt la porțile clubului, așteptând un răspuns din partea celor doi și a avocaților lor. Lui Marțian i s-a comunicat din nou că nu este agreat la Arad și a fost sfătuit să plece de la Arad.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 30 Aug. 2013, 11:30 Seria 2
Pe aceeași temă