Cătălin Barbu vrea pe 3! „Sunt șanse ca măcar una dintre echipele din frunte să nu primească licența”

12 Jan. 2012, 12:51 Seria 2
Cătălin Barbu vrea pe 3!**

FC Argeș a reluat pregătirile pentru returul de campionat, iar piteștenii se gândesc că sunt șanse ca la finalul acestei ediții de campionat să poată ajunge în Liga I, asta în condițiile în care unele echipe, precum FC Timișoara sau Gloria Bistrița, nu își pot primi licența pentru Liga I. Managerul general al piteștenilor, Cătălin Barbu, așteaptă un retur de campionat cât mai bun pentru elevii lui Viorel Dumitrescu, iar aceștia să câștige cât mai multe meciuri.

„Băieții și-au reluat pregătirile și cu toții așteptăm cu mare interes meciurile în acest retur de campionat. Ne gândim să obținem cât mai multe victorii și la finalul returului să ne aflăm în Liga I. Aceasta este marea mea dorință, vreau să terminăm pe locul 3 și sunt șanse ca măcar una dintre echipele din fruntea clasamentului să nu primească licența, iar în acel caz, noi am ajunge în Liga I. Sper să ne putem îndeplini această dorință. Avem un lot valoros și chiar și în ciuda plecării lui Rover Cârstea, sunt de părere că avem în lot destul de mulți jucători valoroși, care îl pot înlocui, deși sunt sigur că nu va fi ușor pentru nimeni”, a declarat managerul general al echipei FC Argeș, Cătălin Barbu.

Serie echilibrată

Conducătorul argeșenilor este de părere că această serie este una foarte echilibrată și că sunt cel puțin 4 sau 5 echipe ce se luptă pentru ocuparea locului 3. „Este o serie foarte echilibrată și cred că măcar 4 sau 5 echipe se pot gândi la ocuparea locului 3. Mă refer aici la Chindia, FC Argeș, Gaz Metan Severin, Slatina, UTA și chiar și Alba Iulia. Deja sunt șase echipe până la urmă. Va fi un retur foarte dificil și fiecare punct pe care îl vom obține va fi unul foarte important. Sper să facem un parcurs cât mai bun și să nu mai repetăm greșelile din turul campionatului, când din pricina unor erori am pierdut mai multe puncte”, a declarat Cătălin Barbu.

FC Argeș a fost una dintre echipele ce au avut puțini străini în lot

FC Argeș este una dintre echipele care dau cel mai mare credit jucătorilor tineri și foarte talentați. Clubul din Trivale merge pe mâna acestor jucători tineri, mai ales că majoritatea lor provin de la Centrul de Copii și Juniori ai clubului din Trivale. Această politică a clubului a fost aplicată și în ultimii ani, iar rezultatele se văd pentru că tot ai mulți fotbaliști talentați au plecat din Pitești. Argeșenii au format una dintre echipele ce s-a bazat cel mai puțin pe aportul străinilor în prima parte a campionatului. Singurul jucător străin pe care piteștenii l-au folosit în prima parte a sezonului a fost brazilianul Wallace da Silva. La nivelul Ligii a II-a, am avut parte de 51 de jucători străini, aceștia evoluând la 18 echipe. Cei mai mulți jucători străini au folosit echipele FC Snagov și Astra Giurgiu, echipe ce activează în prima serie din Liga a II-a. Ca și naționalități, cei mai mulți jucători străini au venit din Brazilia și anume 13, Nigeria a contribuit cu 4 jucători străini, Moldova și Sengal cu câte 3, dar am avut și câte un singur fotba-list din Italia, Canada, Burkina Faso, Estonia, Sierra Leone sau Ghana.

Sursa: Ziarul Top

12 Jan. 2012, 12:51 Seria 2
Pe aceeași temă