„Secundul” Benga critică „autobaza” Vâlcei: „Nu știu câte puncte vor face așa defensiv”

Aflat în stare de suspendare, Dan Alexa s-a bizuit pe restul echipei sale tehnice pentru jocul de vineri cu oltenii. Antrenorul secund Octavian Benga (foto mic) a primit indicațiile „Chirurgului” prin telefon, dar timișorenii nu au găsit soluția de a sparge defensiva lui CSM Râmnicu Vâlcea, considerată a fi una exagerată de către gazde.

„În primul rând vreau să spun că am făcut cea mai slabă primă repriză din acest campionat. În repriza a doua am pus o presiune foarte mare pe adversar, care a venit să joace la egal și și-a atins scopul. Cu tot respectul pentru prietenul și fostul coleg Alex Pelici, ei au făcut un anti-joc, au refuzat total jocul, apărându-se cu aproape toți cei 11 jucători în propria jumătate. Având și câțiva jucători experimentați, mai ales fundași centrali, ne-au forțat să jucăm cu centrări și mingi lungi, iar aceștia au câștigat duelurile. Trebuia să profităm, prevedeam că se vor apăra aglomerat. Din două-trei ocazii clare în repriza a doua nu am reușit să marcăm. A fost puțină lipsă de inspirație și la fazele fixe”, a declarat Octavian Benga.

„Secundul” lui Alexa a evitat să critice arbitrajul lui Dragoș Istrate, care a iritat pe toată lumea din primele minute. „Primele galbene au fost ușor acordate, dar nu știu dacă a înfluențat arbitrajul. Nu vreau să comentez, totuși un arbitraj cu multe semne de întrebare”, a specificat Benga.

Alături de Sorin Vlaicu pe banca tehnică a alb-negrilor, acesta a primit indicații tactice prin telefon de la „principalul” Dan Alexa, care și-a ispășit cea de-a doua rundă de suspendare după eliminarea suferită cu Mioveni: „Am comunicat prin telefon, anumite schimbări din timpul jocului, am schimbat sistemul o dată sau de două ori, a fost okay”.

„Noi jucăm ofensiv, la victorie… Nu știu câte puncte vor face așa defensiv cei de la Vâlcea. Noi vrem să câștigăm următoarele două jocuri, cel de la Caransebeș, și cel cu Reșița, să avem o iarnă liniștită”, a mai spus Tavi Benga despre obiectivul de final de an al lui ACS Poli. Timișorenii sunt lideri cu 29 de puncte în Seria II.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă