Campanie electorală la derby! Iancu promite că va plăti o parte din datorii în anumite condiții

20 Apr. 2012, 14:41 Seria 2
Campanie electorală la derby!** Iancu promite că va plăti o parte din datorii în anumite condiții

Diseară, de la ora 20:00, Poli – UTA poate fi ultimul derby între cele două mari rivale. Deși Poli e la un pas de desființare, fotbaliștii lui Vali Velcea vor uita de salariile restante, neacordarea licenței și chiar și de împăcarea temporară între galerii. Scutaru și colegii săi promit că vor respecta însemnătatea derby-ului și vor da totul pentru victorie. Arădenii sunt și mai motivați, deoarece ei încă se mai gândesc la promovare!

Poli este la un pas de colaps, dar nu este exclus ca Marian Iancu să plătească o parte din datorii și să prelungească incertitudinea până la alegerile locale, de peste două luni. Actualul patron speră că favoritul lui, Nicolae Robu (PNL), va deveni primar și va prelua el clubul. „Nu știu ce vor spune regulamentele. Dacă ne depunctează, ce să fac? Ne vom supune. Entitățile locale au răspuns deja. Nu îi interesează Poli. Cât despre noi, acționarii, vom vedea săptămâna viitoare ce viitor va avea clubul în perspectivă medie. Dar viitorul clubului îl vor decide timișorenii pe 10 iunie, când vor merge la vot”, a declarat Iancu.

Săptămâna viitoare începe depunctarea?

Poli – UTA de diseară ar putea fi ultimul derby din Vest. Se va trage linie, în cazul în care nu se va găsi în următoarele săptămâni cineva care să plătească datoriile urgente ale lui Poli. Obligația financiară către Benfica este prima care ar putea atrage daune în clasament clubului alb-violet. FIFA va trimite către FRF, probabil săptămâna viitoare, decizia de depunctare a echipei timișorene. Dacă datoriile rămân neplătite, va urma o nouă depunctare, apoi dezafilierea Politehnicii!

Avantaj UTA!

Chiar dacă au avut sau nu obiective mărețe, cele mai iubite echipe din vestul României au jucat mereu cu ambiție maximă atunci când s-au întâlnit față în față. Poli vrea să câștige și să se apropie și mai mult de numărul de victorii ale arădenilor în bilanțul istoric al marelui derby. Până acum, „Bătrâna Doamnă” a câștigat de 26 de ori, iar alb-violeții au acumulat 23 de victorii.

„Ne vom face datoria până la final, indiferent care va fi acesta. Am convingerea că după meciul cu UTA se va întâmpla ceva. Nu știu ce, dar se va întâmpla”, Vali Velcea,antrenor Poli

„Este un joc pentru care te naști ca fotbalist.Trebuie să fim foarte atenți, pentru că meciul e la fel de important și pentru ei”, Adrian Falub, director tehnic UTA

„Noi sperăm ca acest meci să nu fie ultimul. S-a văzut la antrenamentele din această săptămână o schimbare, s-a văzut că vrem să batem UTA”
Cristian Scutaru, căpitan Poli

CE DATORII pot aduce depunctarea și dezafilierea lui POLI?
Benfica – 300.000 euro
Banik Ostrava – 650.000 euro
Slovan Liberec – 250.000 euro
TOTAL: 1.200.000 euro
ªCelelalte datorii ale lui Poli (inclusiv cele către actualii acționari) sunt în jurul a 9 milioane de euro

Istoria duelurilor POLI – UTA În Liga I
Poli – UTA 52 15 16 21 65-78
În Liga a II-a
Poli – UTA 17 8 4 5 26-22
TOTAL
Poli – UTA 69 23 20 26 91-100

Articol scris de Radu FAUR

20 Apr. 2012, 14:41 Seria 2
Pe aceeași temă