Calculele lui Vali Velcea pentru promovare: „Vreau să câștig tot până la meciul cu Târgu Mureș”

Marius ANGHEL 19 Apr. 2013, 12:03 Seria 2
Calculele lui Vali Velcea pentru promovare:** „Vreau să câștig tot până la meciul cu Târgu Mureș

ACS Poli joacă mâine, de la ora 12, acasă cu Damila Măciuca. Alb-negrii caută prima victorie pe teren din acest retur de campionat, împotriva unei contracandidate la promovarea în prima ligă.

„Ne aflăm înaintea unui meci extraordinar de greu, din două motive. Primul ar fi acela că avem nevoie de cele trei puncte mai mult decât oricând, iar al doilea e faptul că întâlnim o altă pretendentă la promovare. Din punct de vedere psihic, echipa e reconstruită. Nu avem voie să suferimla acest capitol. La fel cum nu avem timp să ne bucurăm când câștigăm, nici acumnu putem să fim supărați, să ne gândim mult la insuccesele noastre. Toți jucătorii sunt sănătoși, cu excepția lui Enciu, care mai are nevoie de repaus după leziunea fibrilară pe care a suferit-o. Revin suspendații, revine și Ovidiu Petre și cred că totul va fi în regulă” – astfel a prefațat Vali Velcea meciul de mâine.

Antrenorul lui ACS Poli și-a făcut temele înaintea acestei partide, urmărindu-i pe viu pe vâlceni în meciul lor cu UTA. „Am urmărit live Damila în ultimul lor meci de pe teren propriu și am vorbit și cu Claudiu Niculescu. Chiar mi-a spus că presiunea rezultatelor e vizibilă și apăsătoare pe întreg lotul lor și la fel se întâmplă și aici. Au un jucător de viteză pe care îl cunoaștem, Adrian Popa, care e un fost jucător de-al nostru, au un mijloc echilibrat, cu jucători experimentați și doi fundași centrali care se completează foarte bine. Golgheterul lor nu face deplasarea, dar indiferent cine va juca în locul lui va da totul pentru echipă, sunt convins. Toți vor să se autodepășească, mai ales împotriva Timișoarei”, a afirmat Velcea.

În ciuda rezultatelor nesatisfăcătoare din acest an, Velcea își propune un obiectiv foarte îndrăzneț: un șir de cinci victorii consecutive. „Îmi doresc să câștig tot până la meciul cu Târgu Mureș, inclusiv. Dacă reușim asta, suntem ca și promovați. Ar fi 15 puncte și cred că ne-ar fi de ajuns”, a declarat antrenorul timișorean.

Dina și Goge și-au făcut bagajele

Antrenorul timișorean a vorbit și despre despărțirea din această săptămână, între club și jucătorii Dina și Goge. „Ne-am despărțit de Dina pe cale amiabilă. De Goge, la fel. Rămâne să vină impresarul și să discutăm ultimele condiții. Nu e obligatoriu să te adaptezi repede la o echipă și să fii și eficient. Când era vorba de atacantul Dina, toată lumea întreba câte goluri a dat. Pur și simplu, cei doi nu au dat randament la această echipă. E neplăcut să-i spui unui jucător că trebuie să te desparți de el. Și eu am trăit asta când jucam, însă, spre deosebire de cei doi, mie nu mi-au oferit antrenorii nicio explicație. În data de 15, Dina și Goge și-au luat banii, sunt la zi și nu sunt probleme din acest punct de vedere”, a spus Velcea.

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 19 Apr. 2013, 12:03 Seria 2
Pe aceeași temă