Vlad Dragomir a semnat cu Arsenal. Juniorul lui ACS Poli e primul român în echipa „Tunarilor”

Vlad Dragomir a semnat cu Arsenal.** Juniorul lui ACS Poli e primul român în echipa

Timișoreanul Vlad Dragomir a dat tunul carierei! Căpitanul naționalei Under 16 a semnat pe trei ani cu Arsenal Londra, devenind astfel primul român care ajunge în echipa „Tunarilor”. Actele au fost deja parafate, iar puștiul de la ACS Poli se va prezenta încă de pe 29 iunie la noua sa echipă, sub comanda lui Arsene Wenger. Din partea clubului londonez, actele au fost semnate de Richard Law, director operațiuni transferuri.

Operațiunea a fost intermediată de agentul de jucători Cătălin Sărmășan. „L-am propus la Arsenal în urmă cu un an și jumătate, timp în care l-au monitorizat cu atenție. În opinia mea, Vlad este unul dintre cei mai talentați jucători din Europa în momentul de față”, a declarat Cătălin Sărmășan pentru ProSport.

Vlad Dragomir a mai fost dorit și de Inter Milano, Parma, CSU Craiova sau Steaua. Arsene Wenger este recunoscut pentru abilitatea sa de a pune în valoare tinerii jucători. Încă din perioada AS Monaco, francezul și-a creat o filozofie sănătoasă: a preferat să acorde o atenție deosebită sectorului juvenil, crescând jucători pe care ulterior să-i vândă, decât să transfere pe bani mulți bani fotbaliști deja formați.

Vlad Dragomir nu a plecat prin transfer la Arsenal, ci prin schimbarea statutului de amator în cel profesionist. Arsenal va plăti astfel către ACS Poli indemnizația de formare de aproximativ 100.000 de euro, însă timișorenii sunt nemulțumiți pentru că jumătate din sumă va trebui să ajungă în conturile vechiei societăți Politehnica. Vlad a împlinit 16 ani pe 24 aprilie.

În primăvară, într-un moment în care cocheta cu prima echipă a lui ACS Poli, Vlad Dragomir a fugit pe ascuns la Londra înainte de meciul cu FC Olt din Liga 2. Puștiul a fost pedepsit de Dan Alexa pentru „escapadă” și nu a mai făcut parte din lot. De atunci s-a antrenat singur sau cu echipa națională Under 16, iar oferta primită de la Arsenal l-a făcut să refuze un contract de jucător profesionist cu gruparea timișoreană.

  • Mijlocaș central sau mijlocaș stânga sunt posturile pe care le poate acoperi Vlad Dragomir
  • După ce a dat probe la Arsenal, clubul român nu l-a mai primit la antrenamente

Articol scris de Alexandru ENCIU

Pe aceeași temă