Buia: „Nu știm care este bugetul pe anul acesta, nu știm dacă vom continua aici, nu știm nimic”

10 Jul. 2012, 12:30 Seria 2
Buia:**

FC Maramures Universitar Baia Mare s-a reunit ieri, inca aspectele fiind neclare atat legate de destinatia echipei, mutarea FCMU in alt oras parand a fi iminenta, cat si de buget – lot – program. Antrenorul Romulus Buia a admis ca la aceasta ora nu are nicio certitudine, ca nu intelege de ce in Baia Mare fotbalul nu este sustinut financiar, dar ca si-ar dori, in ciuda tuturor acestor probleme, ca echipa baimareana sa ramana acasa.

Prea sigur de cati jucatori s-au prezentat la primul antrenament aferent anului competitional 2012-2013 nu a fost nici macar tehnicianul Romulus Buia, acesta mentionand ca s-au prezentat mai multi jucatori pentru probe si ca nu doreste sa vorbeasca despre ei pana nu isi face o idee asupra lor. „Sunt cativa jucatori veniti in probe, sa vedem daca putem sa-i luam. Ne intereseaza in primul rand jucatorii care nu au pretentii asa de mari, pentru ca nici nu stim care este bugetul pe anul acesta. Nu stim daca vom continua aici. Nu stim nimic”, a declarat Romulus Buia.

In ceea ce priveste intreaga telenovela legata de plecarea echipei in alt oras, Buia a admis ca va face asa cum va fi mai bine pentru echipa, dar a marturisit si ca el si-ar dori sa joace in continuare in Baia Mare. „Pacat ca nu s-a gasit o solutie pentru Baia Mare. Este un oras frumos care eu zic ca are nevoie de fotbal pe langa celelalte sporturi si nu cred ca ar fi fost o investitie asa de mare din partea primariei sau a consiliului judetean. Am vazut si in alte parti ca se poate, nu vad de ce nu s-ar putea si la noi”, a marturisit antrenorul principal al FCMU.

Destinatii multe si din cele mai indepartate a enumerat presedintele Dan Hotico la reunirea de ieri: Galati, Alba Iulia, Pitesti, Mioveni, Hunedoara si sa nu uitam, fireste, de Sebis, acolo unde – se pare – ca va ajunge pana la urma FCMU.

„Jucatorului i-ar face placere sa joace acasa, in fata suporterilor. Este greu sa-i muti asa. Dar jucatorul atunci cand merge la alta echipa joaca pentru acea echipa. Daca mutarea echipei va fi solutia, desi eu nu as vrea (mi-ar face placere sa jucam aici), atunci probabil vor accepta sa se mute, dar mie nu mi-ar surade aceasta idee”, a analizat Buia.

Reuniti luni, joi fotbalistii de la FC Maramures Universitar vor evolua pe stadionul „Viorel Mateianu” in compania echipei National Sebis, pentru ca sambata sa mearga la Satu Mare, pentru o intalnire cu Olimpia.

„Nu ne fortam. Nu m-au interesat amicalele nici in iarna. Important este sa facem miscare si antrenamente si speram ca – intr-o saptamana sau doua – sa stim clar unde vom juca, unde ne vom antrena”, a admis Romulus Buia.

Sursa: eMaramureș

10 Jul. 2012, 12:30 Seria 2
Pe aceeași temă