Romulus Buia s-a despărțit de CSM Sighetu Marmației după ratarea promovării în Liga 3. Poziția conducerii: ”Nu e vinovat pentru neîndeplinirea obiectivului. A lucrat cu ce a găsit”

Răzvan STÎNGĂ 26 May. 2021, 15:43 Liga 4
Romulus Buia s-a despărțit de CSM Sighetu Marmației după ratarea promovării în Liga 3. Poziția conducerii: ”Nu e vinovat pentru neîndeplinirea obiectivului. A lucrat cu ce a găsit”

Romulus Buia (50 de ani) a terminat experiența de la echipa din Liga 4 Maramureș, CSM Sighetu Marmației, la exact două luni după semnarea contractului. Fostul mare fotbalist și conducerea au ajuns la concluzia că înțelegerea nu mai poate continua și în sezonul următor.

CSM Sighetu Marmației a ratat promovarea, contractul cu Romulus Buia s-a încheiat 

Romulus Buia a venit cu puțin timp înainte ca Liga 4 să ia startul, iar obiectivul a fost clar, promovarea în Liga 3. Doar că echipa din Sighetu Marmației nu și-a atins țelul. Chiar dacă a câștigat clar Liga 4 Maramureș, finalizând mini-campionatul cu alte trei competitoare la start pe locul 1, CSM Sighetu Marmației a cedat în barajul pentru promovare.

În turul 2 al barajelor pentru accederea în Liga 3, CSM Sighetu Marmației a fost împerecheată cu Progresul Șomcuta Mare, ocupanta locului 9 în Seria 10 a Ligii 3 în sezonul regular, care s-a dovedit o adversară mult prea tare. A pierdut de o manieră clară, 2-6 la general, dublu 1-3 în tur și retur.

În ciuda acestui eșec și a ratării promovării, George Opriș, președintele clubului din Sighetu Marmației, i-a mulțumit lui Romulus Buia, neconsiderând că a fost vina lui pentru înfrângerile categorice.

Da, este adevărat că ne despărțim și nu știu ce va face Romulus Buia în continuare. Deocamdată este prematur să numim un nou antrenor. Îi mulțumesc lui Romulus Buia pentru profesionalismul de care a dat dovadă. A lucrat la noi cu ce a găsit, nu el este vinovat pentru ratarea promovării. Timp de un an și jumătate, de strategia echipei s-a ocupat directorul tehnic Neluțu Hotea.

 Trebuie să facem o analiză a ceea ce s-a făcut greșit la secția de fotbal și să vedem care sunt perspectivele pentru viitor”, a declarat George Opriș, președintele celor de la CSM Sighetu Marmației, pentru Glasul Maramureșului.

Romulus Buia o pregătise ultima dată, înainte de venirea la CSM Sighetu Marmației, pe Fotbal Comuna Recea 

Ultima experiență de antrenor a lui Buia, anterior celei de la CSM Sighetu Marmației, s-a încheiat în noiembrie 2019, când a pregătit-o pe Fotbal Comuna Recea. El a mai fost antrenor și la FC Maramureș.

Cariera de fotbalist a lui Romulus Buia a fost marcată de echipe mari la nivelul României. Pe lângă experiențele de la Universitatea Craiova, Dinamo și Politehnica Timișoara, și-a mai trecut în dreptul său și alte formații, precum Progresul Șomcuta Mare, Sportul Studențesc, Rocar București, Gloria Bistrița, Pandurii Târgu Jiu, Minerul Valea Copcii, Fortuna Covaci, FC Chișoda sau FC Maramureș.

În afara României a evoluat doar pentru o singură echipă, Germinal Beerschot (Belgia). Romulus Buia nu a apucat să îmbrace de prea multe ori tricoul naționalei. A prins doar două meciuri.

Foto: Club Sportiv Municipal Sighetu Marmatiei

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 26 May. 2021, 15:43 Liga 4
Pe aceeași temă