Buget mărit la CSM Râmnicu Vâlcea. Viceprimarul dezvăluie condițiile impuse pentru ca echipa să primească mai mulți bani

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Feb. 2016, 14:03 Seria 2
Buget mărit la CSM Râmnicu Vâlcea.** Viceprimarul dezvăluie condițiile impuse pentru ca echipa să primească mai mulți bani

Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat zilele trecute mărirea aportului financiar la echipa de fotbal CSM. Dacă pentru anul trecut Primăria a alocat 9 miliarde de lei vechi, pentru anul în curs, 2016, CSM Râmnicu Vâlcea va primi de la bugetul local suma de 12 miliarde de lei vechi, la care se adaugă sumele obținute din chiriile de la spațiile anexe de la stadion.

„S-a mărit aportul nostru, de la 9 miliarde la 12 miliarde, începând cu data de 1 ianuarie, cu condiția ca domnul Laurențiu Nițu să mai cedeze Municipiului din acțiuni. Tot domnul Laurențiu Nițu va rămâne acționar majoritar, se va calcula, va avea undeva în jurul a 52 la sută din acțiuni. Dânsul a mai avut intenția asta și anul trceut, dar atunci nu s-a aprobat” a spus viceprimarul din Râmnicu Vâlcea, Eduard Vârlan.

Omul politic spune că Primăria intenționează să pună la punct în scurt timp și un club școlar de fotbal, care să ajute CSM-ul cu grupele de copii și juniori. „Vrem să le reducem CSM-ului cheltuielile cu copii și juniorii. Vrem să creăm un club școlar, la început cu secție de fotbal, cu care vom avea un parteneriat cu CSM, apoi poate ne vom extinde și la alte sporturi. Reprezentanții Primăriei au fost la Federație, s-au intersat de demersurile legale, totul e în regulă. Am și alocat banii în bugetul pentru acest an pentru înființarea acestui club școlar, circa 3-4 miliarde de lei vechi” a mai spus Eduard Vârlan.

Conform vechiului contract de asociere la CSM Râmnicu Vâlcea, reprezentantul SC Damila SA, Laurențiu Nițu, deține 67% din acțiuni, Primăria are 32%, iar managerul clubului, Lucian Munteanu are 1%.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Feb. 2016, 14:03 Seria 2
Pe aceeași temă