Bondrea, cu știința jocului

17 Jan. 2012, 08:00 Seria 2
Bondrea,** cu știința jocului

Antrenor cu vastă experiență, Bondrea vrea să contureze la Gaz Metan Severin un lot de 14-15 jucători, pe care să se bazeze în orice moment.

„Nu există o echipă cu 20 de jucători. Echipa, de regulă, are maxim 14 – 15 fotbaliști de bază. Bineînțeles că există și ceilalți jucători, pe care îi pregătești pentru schimbul doi. Fiecare echipă își pregătește schimbul doi sau trei. Totodată, ar trebui, nu așa cum am procedat noi, să disponibilizăm jucători, ci să vindem jucători. Asta este menirea unui club tot timpul, să aibă și beneficii, să facă bani. Tare mult m-aș bucura ca, la vară, cel puțin un fotbalist să fie dorit de un club de Divizia A, iar ceilalți se vor pregăti și ei la rândul lor ca să facă pasul spre marea performanță. Ă‚sta este scopul fiecărui jucător, să urce cât mai sus, să câștige cât mai mult, atât în plan material, dar mai ales în planul gloriei sportive”, a spus Bondrea.

Va monitoriza juniorii

Tehnicianul craiovean se gândește la viitorul echipei și vrea să promoveze juniori. „Ne-am gândit să asigurăm echipei un viitor. Suntem foarte atenți cu grupul de juniori. Am avut o discuție cu conducătorii clubului și cu toții suntem de acord că trebuie să le găsim acestora o posibilitate de progres, iar una din aceste posibilități ar fi să joace la un nivel mai înalt. Poate unii se vor potrivi încă de acum la echipa noastră, dar pe alții încercăm să îi lipim pe lângă o echipă, cel puțin de Divizia C, pentru că, la o primă observație, grupul de juniori este foarte talentat. Mai mult de jumătate din ei, din punctul meu de vedere, au perspectivă. Pe 21 ianuarie, vrem să facem un joc între noi, în care vor evolua jucătorii aceștia foarte tineri și câțiva jucători propuși, pe care îi vom urmări și, în funcție de evoluția lor, vom lua o decizie. Vor participa la acest joc cam toți antrenorii de la club. Am să fac apel la antrenorii de la juniori, ca părerea noastră să fie una exhaustivă”, a precizat antrenorul de 61 de ani

Jucătorii cei mai tineri, pe benzile laterale

Bondrea s-a declarat mulțumit de achizițiile făcute, dar și-ar mai dori două transferuri și a vorbit despre filozofia sa de joc. „Am considerat că achizițiile pe care le-am făcut sunt suficiente. Bineînțeles că în fotbal tot timpul este loc de mai bine. Nu am ținut neapărat să vină foarte mulți jucători. Mulți dintre componenții din tur și-au făcut datoria și au adus nouă puncte din nouă de când sunt eu la echipă, deci era logic să le dau credit în continuare. Dar, ca de fiecare dată, este nevoie și de sânge proaspăt. Și echipele de top mai schimbă din jucători. Să vedem, poate mai completăm lotul cu unul, maxim doi jucători, undeva, pe axa centrală. În concepția mea, am găsit de cuviință să folosim jucători tineri pe zone care nu sunt chiar foarte periculoase. Pe părțile laterale suntem condiționați de prezența fotbaliștilor sub 21 de ani, pentru că acolo noi avem un grup de patru – cinci jucători și atunci n-are sens să caut jucători de bandă. În fața porții e mult mai greu pentru un jucător tânăr să se descurce, dacă nu are experiență sau un talent de excepție. În rest, eu sunt mulțumit”, a precizat tehnicianul care l-a înlocuit la Gaz Metan Severin din funcție pe Cosmin Bodea, la începutul lunii noiembrie a anului trecut.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

17 Jan. 2012, 08:00 Seria 2
Pe aceeași temă