Boldea, exemplul din lotul lui ACS Poli! „Antrenorul mi-a explicat unde trebuie să acționez”

Marius ANGHEL 01 Nov. 2012, 17:06 Seria 2
Boldea, exemplul din lotul lui ACS Poli!**

Fără îndoială Nicu Cristian Boldea e revelația timișorenilor. Adus ca mijlocaș de la Recaș, orăvițeanul a fost reprofilat atacant după jocul cu UTA și a devenit golgheterul echipei și chiar al seriei, cu șase reușite. Antrenorul Valentin Velcea îl consideră pe jucătorul de 26 de ani un exemplu prin receptivitatea pe care o arată deși a evoluat până acum doar în ligile inferioare.

„Este pentru prima oară când marchez atâtea goluri. Am marcat aici în această perioadă câte am dat în total la Recaș. Pur și simplu am fost în poziție de a marca. Am mai multă libertate de mișcare. Antrenorul mi-a explicat unde trebuie să acționez, mi-a dat multe indicii antrenorul. Am mai jucat în această poziție înainte, dar doar câteva meciuri. În alt sistem la Sânandrei, tot al doilea vârf, unde a fost nevoie să fiu folosit de domnul profesor. Important nu e postul, ci să joc cât mai bine”, a declarat Boldea.

Cel mai mulțumit de randamentul fostului recășean e tehnicianul lui ACS Poli, care-l laudă în primul rând pentru felul în care se pregătește. „Îmi convin jucătorii care pot evolua pe două-trei poziții, să nu fiu nevoit să fac schimbare. Este un jucător cu receptivitate 100% și nu spun asta pentru că e lângă mine, el știe ce relație avem. Nu am complicat fotbalul. Unii îl vedeau în altă poziție. Fiecare vede în anumit fel jucătorul”, a spus Valentin Velcea.

Alături de Albert Voinea (Damila), atacantul timișorean e golgheterul B2, ambii cu șase reușite după zece etape.

Timișorenii se gândesc și la „mercato”

Antrenorul alb-negrilor vrea să formeze din timp o echipă care să facă față și în Liga I. În acest sens Vali Velcea are structurată deja o listă cel puțin cu profilul fotbaliștilor vizați în următoarea parioadă de transferări.

„E adevărat că avem planuri de viitor, conducerea știe care e viziunea mea. Aș vrea să aduc jucători pentru Liga I, nu de care să mă debarasez în vară, deja din această perioadă de B, pentru că se construiește greu. Nu vreau să trec prin ce am mai trecut. Toată rotația și selecția cuprinde și jucătorii care vor face parte din echipă în Liga I. Un jucător putem să-l transferăm din mai multe motive”, a afirmat Velcea.

Managerul sportiv al timișorenilor, Călin Rosenblum, neagă că echipa ar avea în acest moment vreun jucător al altei formații în atenție. „Nu discutăm acum de niciun jucător, aflat sub contract, decât cu acceptul clubului și din iarnă”, susține conducătorul lui ACS Poli.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 01 Nov. 2012, 17:06 Seria 2
Pe aceeași temă