Bodea: „Îmi doresc o clasare în primele cinci locuri”

19 Aug. 2011, 14:13 Seria 2
Bodea:** „Îmi doresc o clasare în primele cinci locuri

Având ca obiectiv promovarea în Liga I în maximum doi ani, Gaz Metan Severin vizează locurile fruntașe și în actualul campionat.

Noua echipă a Severinului debutează sâmbătă seara în eșalonul secund, iar antrenorul Cosmin Bodea speră ca lumina reflectoarelor să fie un dezavantaj pentru Arieșul Turda, care are în lot jucători familiarizați cu meciurile la matineu. „Sper să fie un atu pentru noi, fiindcă mulți dintre jucătorii aduși în vara aceasta au jucat în Liga I. Era și un impediment să jucăm la ora 11 pe o temperatură de 35 de grade. Alta va fi atmosfera în stadion seara. Publicul e foarte important pentru noi, dar știm că pe spectatori îi atragem doar prin jocul nostru și prin rezultate. Vor fi și momente grele, fiindcă nu suntem puși la punct la capitolul omogenitate. Îmi doresc ca echipa să crească de la meci la meci, iar în iarnă să fim cât mai sus în clasament”, a pus Bodea.

Mizează pe valoarea individuală a jucătorilor

Antrenorul echipei severinene cunoaște adversarul din perioada în care antrena FCM Tg. Mureș. „Chiar dacă Turda pare la prima vedere un adversar mai accesibil, nu va fi deloc ușor. Am jucat împotriva Arieșului și știu că e o echipă ambițioasă, care are în componența lotului jucători ce evoluează împreună de mult timp și același antrenor de un an. Noi avem o formulă schimbată, dar sper ca valoarea individuală a fotbaliștilor mei să facă diferența. E primul meci și e foarte important să plecăm cu dreptul în noul campionat”, a spus Bodea.

Acesta l-a adus la noua sa echipă și pe Cosmin Vancea, dar fostul atacant de la Tg. Mureș încă nu a fost legitimat și nu va juca cu Arieșul Turda.

Văd Bistrița favorită

Antrenorul Gazului consideră că Gloria Bistrița, Poli Timișoara și FC Bihor Oradea sunt principalele favorite la podium. „Eu mi-am propus câștigăm cât mai multe meciuri. Ținând cont de adversarii pe care îi avem în serie, m-aș bucura să mă clasez în primele cinci locuri. Bistrița pare principala favorită, dar și Timișoara. Chiar dacă de la Poli au plecat mulți jucători, au și rămas câțiva dintre fotbaliștii pe care s-a mizat în Liga I. Mai e și FC Bihor, care are aceeași echipă și un antrenor de câțiva ani, dar și Slatina are o echipă bună”.

Au adus șase jucători de la Tg. Mureș

Gaz Metan Severin va miza în turul sezonului 2011-2012 pe Mihai Ștețca (FCM Tg. Mureș), Mihai Neagoe, Alex Iordan – Rareș Vârtic (FCM Tg. Mureș), Marius Bălău (FCM Tg. Mureș), Bozidar Cosic (Concordia Chiajna), Liviu Rusu (Sportul Studențesc București), Cosmin Crușoveanu, Paul Irimescu, Mihnea Firoiu, Sergiu Muth (Gaz Metan Mediaș), Cosmin Bogdan – Milan Mitic, Hugo Moutinho (Oriental Lisabona), Alin Vigariu, Adrian Olah (Săgeata Năvodari), Eugen Rioșanu, Alex Neacșa, Viorel Șaim (FCM Tg. Mureș), Alex Mirescu (CSM Slatina), Alin Bițiș (FCM Tg. Mureș), Alin Coțan (Chimia Brazi), Ionuț Mitroi, Daniel Oprea, Ionuț Hlinca (Gaz Metan Mediaș), Ionuț Mitriță – Laurențiu Boroiban, Patrian Trifu, Cosmin Vancea (FCM Tg. Mureș) și Bogdan Chirea. Au plecat Cătălin Niță (FC Olt), Nicușor Neacșu (CF Brăila), Marius Voicu (CF Brăila), Octavian Nicola (reziliere), Flavian Roșianu (reziliere) și Yuki Nakamura (reziliere).

Etapa I

Vineri, ora 20
Poli Timișoara – FC Bihor
Sâmbătă, ora 11
FC Olt – Alro Slatina
Unirea Alba Iulia – CSM Rm. Vâlcea
Chindia Târgoviște – Gloria Bistrița
Luceafărul Oradea – Mureșul Deva
UTA Arad – Juventus București
FC Maramureș – FC Argeș

Sâmbătă, ora 20
Gaz Metan Severin – Arieșul Turda

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

19 Aug. 2011, 14:13 Seria 2
Pe aceeași temă