Tăntălăii și gugulanii! FC Brașov a debutat pe teren propriu în Liga 2 cu o înfrângere

Marius ANGHEL 07 Sep. 2015, 14:00 Campionat
  • Elevii lui Cosmin Bodea s-au umplut de penibil în meciul cu FC Caransebeș, scor 0-1.
  • Antrenorul echipei FC Brașov a avut un discurs virulent la finalul jocului. „Voi da amenzi și vor juca doar cei care aleargă și se dăruiesc pe teren”, a spus Bodea.
  • „Încă mai așteptăm, nu luăm măsuri”, a spus Vasile Dochița, cel care a surprins la final când le-a plătit jucătorilor salariul pe luna august!

 

La primul meci pe teren propriu din Liga a 2-a, „stegarii” s-au făcut de râs în fața unei echipe, FC Caransebeș, care nu a impresionat cu nimic, dar care a acumulat șase puncte după două etape! Echipa pregătită de Cosmin Bodea pare scăpată total de sub control, jucătorii se ceartă între ei pe teren, jocul nu merge, iar fanii și-au pierdut răbdarea. Concluzia lui Bodea la finalul jocului este elocventă: „am făcut o rușine de joc!”.

Speriați de Lupu

Nimic nu anticipa dezastrul din jocul de sâmbătă. „Stegarii” au început în forță, însă iureșul ofensiv s-a stins rapid, astfel că oaspeții au prins curaj și au îndrăznit mai mult în atac, în special pe flancul stâng al defensivei brașovene, acolo unde Perju a fost depășit în câteva rânduri extrem de ușor.

„Galben-negrii” au replicat prin Buga și Matei, dar portarul Birăescu s-a opus de fiecare dată. La pauză, Bodea s-a dezlănțuit la vestiare unde a făcut prăpăd, l-a lăsat la cabine pe Codoban, înlocuit cu David, însă jocul brașovenilor nu s-a schimbat deloc în partea secundă. Mai mult, a venit golul lui Lupu, cu un șut de la peste 25 de metri la care Căucă nu a avut replică. După o ocazie irosită de Ianc, fanii brașoveni și-au pierdut răbdarea și au reînceput războiul cu patronul Ioan Neculaie, cel care este văzut principalul vinovat pentru situația în care a ajuns FC Brașov.

Pe final, spectatorii i-au cerut demisia antrenorului Cosmin Bodea, iar jucătorii au fost luați în colimator pentru prestația jenantă. La finalul jocului, Ioan Neculaie a discutat preț de câteva minute cu Bodea, iar mesajul patronului a fost extrem de clar: „Cosmine, intră în ei!”.

„Și dacă nu aveau antrenor, nu puteau juca atît de prost”

La conferința de presă, antrenorul Cosmin Bodea a avut un discurs extrem de acid. „Am făcut o rușine de meci. De ce mi-a fost frică nu am scăpat. Am spus și înaintea jocului că nu îmi este teamă de adversari, ci de noi. Este greu să formezi o echipă în doar o lună. Am adus 3-4 jucători care au trecut prin Liga 1 și am crezut că avem echipă, dar nu este așa. Cei care au venit nu au evoluat la fostele lor echipe în ultimele șase luni. Nu se poate cu fotbaliști care intră pe vârfuri și care cred că joacă numele. Nu mai știu ce să vorbesc cu ei, ce să le cer. Toți jucătorii au fost o apă și un pământ. Și dacă nu aveau antrenor pe bancă nu puteau juca atât de prost. Ne-am crezut că suntem mari și tari, că avem echipă bună… În Liga a 2-a, fără muncă și dăruire în teren nu se poate. Voi da amenzi și vor juca doar cei care aleargă și se dăruiesc pe teren. În primul rând trebuie să ne schimbăm atitudinea. Codoban nu e certat cu restul jucătorilor, el a făcut un joc slab, de-aia l-am și schimbat la pauză. Dacă nu suntem corecți cu noi și nu ne dăm seama unde suntem, o să avem probleme mari. Vă promit eu că nu va mai fi debandada asta, nu se vor mai certa pe teren. Schimbăm foaia, voi da amenzi, iar pe teren vor intra doar cei care demonstrează că merită. Este mult de lucru. Fanii au dreptate să strige «demisia». Când nu sunt rezultate, antrenorul este de vină”, a punctat Cosmin Bodea.

Astăzi, antrenorii vor fi băgați în ședință de oficialii clubului și nu ar fi exclus ca unul sau doi jucători să fie excluși din lot. „Vom vedea ce măsuri vom lua”, a precizat Bodea.

„A fost un meci frumos, echipa a fost ordonată. Am avut cele mai multe ocazii. Am fost mai buni, și consider că e o victorie meritată. Avem șase puncte, sunt meritate, cu atât mai mult cu cât azi am jucat în fața unei echipe care pleca favorită, venind din Liga I. Vrem să ajungem în primele cinci. Am plecat însă târziu la muncă și am fost nevoiți ca în 20 de zile să punem totul la punct, în cantonament. Se vede că am muncit bine. Am suferit în ultimele 10 minute… Mă așteptam la mai mult de la Brașov…”” a spus la rândul său principalul oaspeților, Giovanni Pissano.

Conducerea și-a făcut datoria, jucătorii…

La câteva minute după conferința de presă, jucătorii au avut parte de o surpriză… plăcută: au fost anunțați că își primesc salariile pe luna august. „Noi, cei din conducere ne-a făcut datoria, în schimb jucătorii s-au făcut de râs. Un punct după două etape în care am jucat cu Baia Mare și FC Caransebeș? Nu se poate așa ceva. M-am înșelat în privința multor jucători. Ei trebuie să înțelegă că la divizia a doua nu este ușor să joci. Încă mai așteptăm, nu luăm măsuri. Au trecut doar două etape, e prematur să vorbim despre înlocuirea antrenorului acum”, a spus președintele lui FC Brașov, Vasile Dochița.

VEZI o GALERIE FOTO detaliată de la meci

FC BRAȘOV – FC CARANSEBEȘ 0-1
Lupu ”25

Căucă – Letan, Poverlovici, Puțanu, Perju (”51 Mareș) – Codoban (”46 David), Moraru (”69 Rusu), Vlad Munteanu, Ianc – Matei, Buga
Antrenor: Cosmin Bodea

Birăescu – Stelitano, Răducu, Suciu, Dumitru – Lupu (”72 F. Pisano), Cîrstoiu, Roman (”58 Săulescu), Busu – Stoica (”83 Bogdanovici), Livan
Antrenor: Giovani Pisano
Eliminat: Dumitru ”83

Stadion: Tineretului (Brașov); Arbitru: Ionuț Coza (Cernica); Asistenți: Mihai Dobre (Șotânga) și Florin Pucheanu (Ulmi).

Sursa: Monitorul Expres
Foto: Sport și Emoție

Marius ANGHEL 07 Sep. 2015, 14:00 Campionat
Pe aceeași temă