Barbu și FC Argeș îi pun din nou piedici lui Zaharia

03 Jul. 2012, 10:38 Seria 2
Barbu și FC Argeș** îi pun din nou piedici lui Zaharia

Scos în afara lotului de Cătălin Barbu pentru că nu a vrut să semneze pe cinici ani cu FC Argeș, George Zaharia a primit înștiințare de la managerul clublui din Trivale că își poate căuta echipă.

„Anul trecut cei de la club au avut un proiect să semneze toți jucatorii pe 5 ani, în aceleași condiții. Noi auzisem de strategia lor și am vorbit toți în vestiar să nu semnăm, dar în final am mai ramas doar eu și încă câțiva colegi care am refuzat sa semnăm. Timpul o să demonstreze care a luat decizia corecta.”, afirmă tânărul jucător.

După ce a fost împrumutat în prima parte a turului la CSM Râmnicu Vâlcea, Zaharia a revenit în iarnă în Trivale unde a fost anunțat că în cazul în care nu semnează prelungirea pe cinci ani de zile, nu va face parte din lotul alb-violet. A refuzat și de aceasta dată, s-a întors la Vâlcea unde a efectuat pregătirea de iarnă însă cluburile nu s-au mai înțeles iar Zaharia s-a întors în Trivale.

Chiar dacă FC Argeș a suferit foarte mult în retur deoarece nu a avut niciun jucător apt pe postul de fundaș dreapta, Cătălin Barbu a dat dovadă din nou de neprofesionalism și a refuzat să îl primească pe Zaharia la prima echipă. „Este dureros pentru un sportiv de performanță să nu mai poată evolua din diferite motive dar în același timp este nedrept când acele motive nu depind de el. Este strategia lor, dar este dureros când echipa la care ai crescut nu dă doi bani pe tine. Atunci când eram junior ca să pot merge împrumut pentru 6 luni la Dunărea Galați am promis că voi semna pe cinci ani cu ei când mă voi întoarce. M-am ținut de cuvânt și uite în ce situație am ajuns. Poate dacă aș fi rămas la echipele unde am evoluat poate altfel ar fi fost cursul carierei mele. Și în ultimele luni mi-am văzut de treabă, am făcut antrenamente zilnice și am incercat sa-i fac să înteleagă că vreau să joc pentru FC Argeș, dar nu în condițiile impuse de ei, adică să mai semnez pe 5 ani.” declară George Zaharia.

Poate pleca de la FC Argeș, dar nu gratis

În acest moment George Zaharia mai are contract încă un an cu FC Argeș. Managerul Cătălin Barbu l-a anunțat că își poate căuta o nouă echipă până la startu sezonului, iar în cazul în care cele două cluburi se vor înțelege asupra sumei de transfer Zaharia va putea pleca de la gruparea din Trivale. Pentru tânărul jucător este greu să își găsesască rapid o echipă deoarece în ultimele trei luni s-a pregătit cu juniorii de la FC Argeș.

Zaharia a debutat la 16 în divizia B sub formă de împrumut la Dacia Mioveni. După ce a revenit în Trivale, fotbalistul a trebuit să își caute din nou echipă plecând la Dunărea Galați tot sub formă de împrumut. Sezonul trecut Zaharia a evoluat în tur la CSM Râmnicu Vâlcea iar în ultimele luni nu a fost primit în lot de managerul Cătălin Barbu. „Nu pot să am oferte dacă nu am jucat tot returul și am fost nevoit să mă antrenez cu juniorii in ultimele 3 luni. Indiferent de piedicile care imi sunt puse nu o să mă dau bătut. Sunt tanar si am ambitie sa o iau iar de la capăt, cu probe, cu tot ce este nevoie pentru a demonstra că merit să joc la un nivel mai sus.”, afirmă George Zaharia.

Articol scris de Andrei ZEVEDEI (Sport Argeș)
03 Jul. 2012, 10:38 Seria 2
Pe aceeași temă