Bara: „Povestea este încheiată!” TU CE CREZI?

03 Feb. 2009, 14:05 Seria 2
Bara:

Fără implicare concretă și constantă în clubul arădean din luna mai a anului trecut, dar prezent încă în actele oficiale ale UTA-ei, deși și-a depus demisia în vara anului trecut, Nicolae Bara lansează o variantă legată de salvarea clubului fanion – pe care v-o oferim în interviul de mai jos -, dar varianta este nerealistă și extrem de greu de aplicat, pentru că implică orgolii mari.

Domnule Bara, nimeni nu mai spune nimic la Arad, iar acel termen a fost depășit cu câteva zile. Dumneavoastră ce aveți de spus?
Ce ar mai fi spus? Eu cred că lucrurile sunt clare și că nu mai este nimic de spus.


Totuși, ar trebui ca cineva din interior să spună lucrurilor pe nume, cred eu…

Știm foarte bine că povestea este încheiată. Și n-o spun eu, ci o spune Federația Română de Fotbal. Echipa este neprogramată deja, datoriile sunt destul de mari, soluții nu sunt, investitori am văzut că n-au apărut. Nu e clar?

O fi, dar, totuși, în joc este UTA.
Da, evident. Să fie clar, UTA nu se poate desființa, așa cum susțin unii. Se va desființa, din ce știu eu, o asociație, dar UTA rămâne. Culori, siglă, palmares, toate rămân și trec, absolut legal, pe noua asociație.

Da, numai că acest lucru presupune ca UTA să-și reia activitatea de jos, din fotbalul județean….
Da, știu. Ă‚sta e regulamentul, nu se poate face nimic.


Din punctul dumneavoastră de vedere nu mai este nimic de făcut pentru salvarea UTA-ei? Totuși ați fost implicat serios, multe dintre erorile produse în perioada 2006-2008 vă aparțin…

Din punctul meu de vedere? Atenție la ce vă spun! Dacă vine Sandu Ion și recunoaște public că a greșit și dacă vrea să se implice în continuare, revin și eu și salvăm ce e de salvat. Altfel, de ce să trăim în minciună în continuare? Dacă Sandu Ion ar avea această putere, de a-și recunoaște greșelile, am putea, din punctul meu de vedere, să ne așezăm la aceeași masă și să dăm din nou drumul la treabă.


Nu știu, sună destul de ciudat. Ați avut o dispută lungă și urâtă, s-au spus vrute și nevrute în timpul ei. Iar acum, dintr-odată, îi cereți să-și admită greșelile și să investiți împreună.

Da, pentru că m-am săturat să trăim în minciună vizavi de UTA. Se spun tot felul de lucruri, pe diferite site-uri apar tot felul de deștepți, care își dau cu părerea, dar care n-au habar de cum stau lucrurile și de ce și cum s-a întâmplat la club.


E posibil ca Sandu Ion să fie interesat, fie și într-o mică măsură, de UTA, dar nu cred că se va întâmpla ce spuneți dumneavoastră. Dacă tot sunteți dispus să lucrați și să investiți din nou alături de dumnealui, mai bine discutați în particular…

Eu am spus acest lucru, pentru că țin să se știe adevărul. Iar dacă eu nu sunt crezut de unii, poate va fi crezut el.

În fine, e o variantă puțin plauzibilă din punctul meu de vedere. Să vă întreb altceva. Ați mai discutat cu Ionuț Chirilă, mai ales că iar anunță tot felul de minuni și apoi devine de negăsit?
Eu cu Chirilă??? Ce să discut eu cu Chirilă? În primul rând, Chirilă va trebui să plătească pentru ce-a făcut. Sau să iasă public și să spună cine l-a trimis la UTA, pentru ce a fost trimis și ce anume i s-a promis.

Bine, e clar că Chirilă are partea lui de vină, dar, totuși, dumneavoastră ați fost cel care i-ați semnat numirea și acel contract nerușinat…
Da, recunosc că eu am semnat acel contract. Nu am cum să nu recunosc asta. Dar, toate la timpul lor! O să vină vremea să spun cu cine și-a negociat Chirilă contractul, cine l-a plătit și în ce context s-a întâmplat totul. Dar mai întâi, dacă e luptător și bărbat, să spună Chirilă cine l-a adus la UTA, cu cine și-a negociat contractul. Sau, dacă nu vrea Chirilă să spună aceste lucruri, poate le spune primarul Falcă, deoarece le știe și el foarte bine.


Da, e o poveste interesantă, probabil e vorba de dinamoviști, dar nu rezolvă acum marile probleme ale UTA-ei. Ce părere aveți despre intenția Suporter Club UTA? Știu că sunteți la curent cu ea…

Din câte se pare, este singura variantă legală prin care UTA își poate continua activitatea fără să-și pună în pericol identitatea. Cunosc intenția lor de-a provoca o reconstrucție de la zero, o trecere de pe o societate pe alta, cu revenirea din liga județeană. Dar, atenție, și pentru asta este nevoie de finanțare și sprijin din partea autorităților locale. Și pentru acest eventual nou drum trebuie bani, un proiect serios, implicarea autorităților, finanțare. Nu e chiar simplu, deși în joc nu ar fi o sumă foarte mare, pentru prima fază. Nu poți pleca la drum fără minim 100.000 de euro. Dacă se ajunge aici, în limita posibilităților voi ajuta, dar nu ca parte din structură.

Apropo de proiectul suporterilor. Am informații că încep presiunile asupra lor pentru a ceda sigla și culorile, ceea ce ar fi periculos, pentru că practic în joc e identitatea UTA-ei. Circulă o serie de versiuni în Arad legate de fuziuni sau comasări ale UTA-ei din vară. Aveți asemenea informații?
Nu cunosc și nici nu-mi dau seama despre ce este vorba. Tot ce pot să spun este că Suporter Club UTA nu are voie să cedeze sigla și culorile fără acordul meu. Deci, dacă într-adevăr se fac presiuni asupra lor, se fac degeaba. Eu le-am dat sigla și culorile suporterilor și sunt foarte bine acolo unde sunt. Voi fi, eventual de acord, ca SCU să cedeze sigla și culorile numai dacă apar investitori, care să prezinte un program clar și curat. Și numai după ce Falcă ne va spune de ce n-a luat sigla și culorile când i le-am oferit. Falcă le-a refuzat și așa au ajuns la Suporter Club UTA. Oricum, voi face cum spun suporterii în privința siglei și a culorilor.

Articol scris de Sebastian ȘICLOVAN

 

03 Feb. 2009, 14:05 Seria 2
Pe aceeași temă