Balint: „Cine a gândit regulamentul pentru play-off, l-a gândit prost, poate să plece la plimbare”

Marius ANGHEL 20 Mar. 2014, 15:02 Seria 2
Balint:**

Înaintea debutului ca antrenor la CSU Craiova, programat sâmbătă, de la ora 18:00, cu Minerul Motru, pe „Ion Oblemenco”, Gabi Balint spune că nu preconizează o schimbare radicală în joc, dar așteaptă o implicare totală din partea jucătorilor, caz în care victoria va veni de la sine.

„Am la dispoziție un lot valoros, pentru nivelul la care suntem. Jucătorii sunt implicați, dau totul la antrenamente, dar așa e la început, când vrei să impresionezi noul antrenor. Sper să-i țin conectați pe toți, fiindcă vor fi și nemulțumiri, întrucât unii nu vor prinde echipa. Deocamdată sunt în faza cunoașterii lotului, încă îi mai confund pe unii jucători. Minerul Motru este o echipă sârguincioasă, jucătorii dau totul pe teren, se închid bine și dacă nu le dai gol poți avea un meci foarte greu, așa cum am văzut că s-a întâmplat și la Târgu Mureș. Sper să debutez cu dreptul. Deși nu sunt superstițios, țin minte că la naționala Moldovei am bătut Finlanda la debut, dar la Vaslui și Timișoara am început cu remiză. Eu sunt sigur că vom câștiga acest meci, cu condiția ca jucătorii să dea totul pe teren, să se ajute între ei. Poate mulți așteaptă o schimbare majoră încă de la primul meci, dar asta nu se va întâmpla decât în timp. Deocamdată, vreau o schimbare de atitudine. Iau în calcul și meciul din etapa intermediară, de la Slatina, care ar putea conta pentru play-off și mă gândesc să odihnesc vreo doi jucători”.

Balint este nemulțumit de sistemul competițional, care prevede că în play-off sau play-out contează doar rezultatele din meciurile directe, astfel încât anumite jocuri nu sunt tratate serios: „Sunt total nemulțumit de regulamentul pentru play-off, cine l-a gândit, l-a gândit prost și poate să plece la plimbare. Unele echipe se pot odihni în anumite meciuri, nu e normal, dar oricum am înțeles că se aplică acest sistem doar anul acesta”.

„Mulți steliști țin și cu Craiova”

Gabi Balint a afirmat că după venirea sa la Craiova a fost sunat de mulți prieteni steliști, care i-au dezvăluit că au devenit și fani ai CSU: „Nu am avut probleme cu suporterii craioveni, chiar am dat multe autografe și am făcut poze cu ei prin oraș. De altfel, nici nu mă așteptam la probleme, fiindcă eu nu am vorbit de rău pe nimeni. Mai mult, m-au sunat mulți steliști care mi-au spus că vor ține și cu Craiova de acum încolo”.

Noul tehnician al Craiovei a precizat că mai reflectează la numirea unui secund, acest rol atribuindui-l preparatorului fizic Laurens Ebben, care a condus echipa la meciul de la Arad. „Nu m-am decis deocamdată în privința unui secund, am câteva variante, dar nu mă grăbesc. Oricum, voi face alegeri pe competență, nu mai sunt vremurile în care să aduci pe cineva doar pentru a-l ajuta, fiindcă ți-e prieten. Preparatorul fizic, olandezul Laurens Ebben, are și cunoștințe tactice și mă ajută mult, deocamdată îmi este de ajuns Lau”.

Articol scris de Cosmin STAICU

Marius ANGHEL 20 Mar. 2014, 15:02 Seria 2
Pe aceeași temă