Bălace trage primele concluzii: „Obiectivul pare greu de realizat, dar nu e imposibil. De asta am venit”

22 Feb. 2012, 16:51 Seria 2
Bălace trage primele concluzii:** „Obiectivul pare greu de realizat, dar nu e imposibil. De asta am venit

După o lună petrecută sub comanda lui Marian Bondrea, jucătorul de bandă stânga crede că echipa severineană are un lot capabil să încheie sezonul pe podium.

Sosit la malul Dunării pe 20 ianuarie, Silviu Bălace s-a adaptat repede și așteaptă debutul oficial la Gaz Metan Severin. „Eu nu am avut probleme de adaptare, pe unde am fost. Mi-a fost ușor la Severin și datorită faptului că am întâlnit colegi OK, conducători care își doresc performanță, iar stadionul e de Liga I. Trebuie să și muncim să ajungem acolo. Sunt 11 puncte de recuperat față de primele două locuri și nu va fi ușor. Obiectivul pare greu de realizat, dar nu e imposibil. De asta am venit la Severin”, a spus jucătorul de 33 de ani.

Fostul fotbalist de la Universitatea Craiova, Poli Timișoara și FC Vaslui n-a mai jucat în eșalonul secund din turul sezonul 2002-2003, când a marcat și un gol pentru CSM Reșița. Bălace a înscris deja pentru Gaz Metan Severin, dar în amicalul cu FC Aarau, câștigat cu 3-1 în turneul din Antalya. „Amicalele au fost benefice. Echipa venea după pregătirea fizică de la Herculane și la început a fost mai greu, până ne-am acomodat cu iarba. Suntem câțiva jucători noi și ne-a trebuit un pic să de integrăm. Probabil din aceste motive am pierdut și primul amical, cu echipa din prima ligă daneză, după care am obținut două victorii și două remize. Eu mă gândesc să câștig, chiar dacă e vorba de amicale. Important e să te obișnuiești și cu victoriile, ca să câștigi și în campionat. Acolo contează cu adevărat, fiindcă se joacă pe puncte. Oricum, avem un colectiv bun, care poate avea rezultate bune în retur. Nu trebuie acum să declarăm că vom promova sigur. Trebuie să luăm fiecare meci în parte”, a precizat Bălace.

Va juca mijlocaș

Acesta a fost folosit în amicalele din Antalya doar în linia mediană, după ce în ultimii ani evoluase fundaș stânga. „Eu am început fotbalul ca mijlocaș stânga. Acesta e postul meu de bază, chiar dacă în ultimii ani am jucat fundaș stânga. Jucam la Poli 3-5-2, care devenea 5-3-2 pe apărare, iar după ce antrenorul Cosmin Olăroiu a trecut la sistemul 4-4-2 m-a coborât și pe mine pe linia de fund. Eu mă simt mai bine ca mijlocaș. Ești mai aproape de poarta adversă, mai bați o lovitură liberă, mai dai o pasă decisivă, combini mai mult, ajuți la construcție, mai scoți un penalty…Tot timpul mi-am dorit să fiu în acțiune cu mingea. Ca fundaș, te aperi de cele mai multe ori. Acum, rămâne de văzut ce va decide domnul Bondrea”, a dezvăluit jucătorul originar din Caracal.

Își dorea ca echipa să rămână în Antalya

Bălace e nemulțumit însă de vremea din țară și consideră că lipsa unui teren de antrenament adecvat va afecta evoluția echipei în retur. „E foarte multă zăpadă și nu prea avem unde să ne antrenăm. Am făcut pregătirea fizică la Herculane, după care am trecut la meciuri de verificare, dar acum revenim practic iar la alergări. Nu avem cum să ne antrenăm cu mingea, iar acest lucru ne afectează, fiindcă nu avem continuitate la jocuri. Nu putem face nici amicale, iar primul nostru meci oficial e tocmai pe 17 martie. Era bine dacă rămâneam în Antalya. Ne pregătim fizic două luni, ca să jucăm practic doar două luni și ceva fotbal. Din păcate asta e competiția în România, așa e vremea, așa e regulamentul. Păcat că se retrag echipe. Nu fac bine competiției. De asta îmi și doresc să promovez cu Severinul, fiindcă vreau să revin cât mai repede în Liga I”, a spus Bălace.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

22 Feb. 2012, 16:51 Seria 2
Pe aceeași temă