Ce se mai întâmplă la ACS Poli, club cu o cădere fulgerătoare din Liga 1 la retrogradare în Liga 3. Alb-violeții și-au prezentat lotul și ambițiile: „Noi suntem Poli, nu ceilalți”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Mar. 2020, 09:36 Stiri

ACS Poli și-a propus o misiune ce ar putea părea imposibilă: ca anul viitor, clubul să continue tot în Liga 3. Pentru asta, trebuie evitată retrogradarea, dar și falimentul sportiv. Cei de la clubul fost prim-divizionar sunt încrezători, după ce au convins, iarna aceasta, o serie de jucători trecuți și la nivel superior să semneze cu echipa aflată acum pe locul 15 din 16 în Seria a 4-a a Ligii a 3-a.

Clubul timișorean este în continuare în insolvență, în timpul perioadei de observare, care s-a prelungit până la data de 8 aprilie, când Tribunalul Timiș va stabili dacă ACS Poli va intra în faliment sau i se va aproba planul de reorganizare. În acest moment, de când s-a intrat în insolvență, s-au mai acumulat 500.000 de lei datorie, iar acum, clubul funcționează cu un buget lunar de 80.000 de lei, de la diverși sponsori.

„În aprilie vom prezenta planul de reorganizare, situația financiară a clubului. Se mai poate amâna o lună, sunt probleme mai vechi, trebuie să achităm datori față de alți conducători care au mai fost la club, angajați care care mai au de primit bani și au reclamat la ITM”, spune administratorul special al clubului, Petrea Mușat.

Jucătorii vor lua prima de 8 martie!

În acest moment, fostul administrator special Radu Birlică și-a primit toate salariile restante, iar Valeriu Răchită, fostul antrenor al echipei în perioada în care se juca în Liga 2, mai are de luat o parte din bani. Pentru jucătorii veniți iarna aceasta, Mușat spune că situația este stabilă.

„Domnul Birlică și-a primit banii, domnul Răchită mai are de primit 5000 de lei. Dânsii au fost amabili șu nu ne-au reclamat la comisii, pentru că știau că dacă intrăm în faliment nu își mai primesc banii. Jucătorii vor lua salariul în 20 martie, cum este scris în contract. Vor lua un avans până de 8 martie, ca să nu spună că au venit degeaba”, a explicat Mușat.

Viorel Boiț încă mai speră că clubul va răzbi

Pe penultimul loc din Liga 3 și în insolvență, ACS Poli are palmaresul istoric a lui Poli. Cel care a „girat” mutarea după ce clubul s-a înființat e actualul vicepreședinte, Viorel Boiț, fostul conducător al lui Poli din urmă cu câteva decenii, când Poli îl vindea pe Timofte pentru bani frumoși în Portugalia.

Boiț insistă pe legitimitatea date de acte. „Noi suntem Poli, nu ceilalți. Pe ei i-am făcut tot eu. Noi suntem Poli, noi avem palmaresul. Hai să nu ne facem de râs, să ne ducem până în Divizia D”, le-a spus Boiț jucătorilor.

Silviu Bălace crede că echipa poate urca pe locul 12

Deoarece din Liga 2 s-au desființat două echipe în acest sezon, Daco-Getica București și Sportul Snagov, deci vor fi mai puține echipe retrogradate, cel mai slab loc 12 din seriile de Liga 3 nu mai pică în Liga 4. ACS Poli e acum pe 15, dar va urca un loc prin iminenta retragere a celor de la Național Sebiș.

Antrenorul Silviu Bălce e optimist. „Cred că ei au înțeles mesajul. Ne-am asumat când am venit toți la această echipă. Suntem puțini, suntem ambițioși și nu se va plânge nimeni de situația actuală. Cred că jucătorii nou-veniți, având un plus de experiență față de ceilalți, s-au integrat destul de bine în sistemul nostru în ceea ce le cer ca și joc”, a spus Bălace.

Iată lotul lui ACS Poli pentru returul campionatului Ligii 3, Seria 4: Markos Gakos (venit de la Ghiroda), Cristian Toma (venit de la Topolovățu Mare), Robert Popeț, Michel Rosenmblum (venit de la Gloria Lunca Teuz Cermei), Sebastian Foca (Venit de la CSC Dumbrăvița), Sinișa Sporin, Dănuț Bilia (venit de la CSC Dumbrăvița), Bogdan Turdean, Narcis Plutp (venit de la Carani), Raul Popa, Alexandru Dincă, Adrian Chiriac, Denis Dorobanțu, Cristian Mitre, Cristian Daminuță (venit de la Virtus Cupello), Patrick Peter (venit de la Luceafărul Oradea), Nafi Iseini, Marius Călin (venit de la Gloria Lunca Teuz Cermei), Sergiu Românu, Darius Buzdugan (venit de la Voința Mașloc), Adrian Sevici, Alexandru Daminescu, Flavius Toboșaru, Marius Staicu (venit de la Ripensia).

Staff: Silviu Bălace – antrenor principal, Răzvan Ionilă – antrenor secund, Gheorghe Stoianov – antrenor cu portari, Csaba Peter – organizator de competiții.

ACS Poli și-a prezentat lotul, transferurile și plecările într-un mod original, cum nici măcar echipele de Liga 2 nu au făcut-o.

În această pauză de iarnă, ACS Poli a desfășurat opt meciuri amicale și a înregistrat patru victorii, un egal și trei înfrângeri:

ACS Poli – LPS Banatul-Ripensia U19 2-0 (1-0)
ACS Poli – Ripensia U19 2-2 (2-0)
ACS Poli – Ghiroda și Giarmata Vii (L3) 0-2 (0-1)
ACS Poli – Ripensia U19 1-3 (0-3)
ACS Poli – Pobeda Star Bișnov 3-0 (2-0)
ACS Poli – Progresul Ezeriș (L4) 0-2 (0-1)
ACSPoli – Avântul Topolovățu Mare (L5) 9-1 (5-1)
ACSPoli – Unirea Sânnicolau Mare (L4) 3-0 (1-0)

Cu 11 puncte, ACS Poli e pe locul 15 în Seria a 4-a din Liga 3. Primul loc care asigură salvarea, 12, este ocupat de LPS Cetate Deva, cu 17 puncte.

Primul meci oficial pe care ACS Poli îl are în 2020 are loc vineri, de la ora 15:00, pe arena Electrica din Timișoara, cu Fortuna Becicherecu Mic, în etapa a 16-a a sezonului.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: ACS Poli

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Mar. 2020, 09:36 Stiri
Pe aceeași temă