Autoritățile s-au întrunit de urgență pentru salvarea Gloriei. Primarul: „Vreau să o susțin, dar numai dacă se poate face legal”

Marius ANGHEL 02 Jul. 2014, 18:42 Seria 2
Autoritățile s-au întrunit de urgență pentru salvarea Gloriei.** Primarul:

Gloria Bistrița e într-o situație imposibilă. A ratat promovarea și banii de la Ligă și s-a afundat tot mai mult în datorii. Rămas și fără majoritatea jucătorilor din sezon trecut, clubul pare că nu mai găsește nicio soluție de scăpare. Reprezentanții Primăriei Bistrița și ai Consiliului Județean s-au întâlnit de urgență pentru a încerca să salveze Gloria.

O primă întâlnire a avut loc săptămâna trecută, când s-a discutat despre varianta ca Gloria să fie preluată și finanțată de autoritățile locale. Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, spune că s-a discutat despre organizarea Gloriei după modelul clubului FC Bihor Oradea. La Oradea, Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor s-au asociat și susțin financiar clubul de fotbal. De asemenea, din conducerea clubului fac parte mai mulți consilieri locali și județeni.
 
Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, spune însă că el personal nu este de acord cu o astfel de preluare a clubului Gloria și cu implicarea autorităților în conducere. Principala problemă ar fi aceea că Gloria se află în insolvență și nu există, din câte se pare, soluții legale de finanțare a clubului în insolvență, din bugetul local. „Eu vreau să susțin Gloria, avem bani prinși în buget dar numai dacă se poate face legal. Eu vreau să susțin financiar Gloria dar personal nu sunt de acord cu preluarea clubului de către Primărie”, a declarat primarul Bistriței. Acesta mai spune că în zilele următoare va avea loc o nouă întâlnire cu reprezentanții Gloriei, în care s-ar putea stabili viitorul clubului.

De altfel, primarul Crețu a declarat de mai multe ori că este împotriva preluării clubului de Primăria Bistrița, pentru că asta ar implica inclusiv preluarea datoriilor. „Eu vreau să susțin Gloria de la răcoare de aici (n.r. – Pădurea Schullerwald) nu vreau să avem probleme cu legea”, a spus Crețu, făcând referire la faptul că finanțarea unui club în insolvență nu ar fi legală.

Sursa: Sportul bistrițean

Marius ANGHEL 02 Jul. 2014, 18:42 Seria 2
Pe aceeași temă