Așteaptă Dacia

14 Aug. 2009, 18:30 Seria 2
Așteaptă Dacia

 

În sat au fost montate plăcuțe indicatoare către stadion, la arenă vor mai avea loc înbunătățiri, iar bannerele sponsorilor sunt deja montate. Fortuna Covaci așteaptă mâine vizita Daciei Mioveni în prima etapă din Liga a II-a.

 

La pensiunea de lângă stadion se vând abonamente pentru turul campionatului, la prețul de 200 de lei. Biletele la oficială costă 30 de lei, iar la noua tribună a II-a, 10 lei. Posesorii acestor abonamente au asigurate locuri la tribuna oficială, participă la tombole cu premii și au reducere la pensiune, se arată pe www.fortuna-covaci.ro. Tot mâine apare și noul număr al revistei oficiale a clubului.

 

„Să câștigăm toate meciurile!”

Patronul și antrenorul Fortunei au oferit un bi-interviu pentru siteul oficial al grupării. Aceștia au vorbit înainte de noul sezon fără ca unul să cunoască răspunsurile celuilalt la aceleași întrebări.

 

Cum a fost sezonul de primăvară?
Florin Macavei: Am obținut performanța dorită, promovarea, așa că, normal, sezonul a fost unul care ne-a satisfăcut din toate punctele de vedere.

Remus Steop: Din moment ce nu ne-am propus să promovăm, ci doar să alcătuim o echipă competitivă, și am reușit și să promovăm și să alcătuim o echipă competitivă, nu pot spune decât că a fost unul excepțional de bun și să mă bucur pentru performanța reușită împreună cu toți colegii mei.

 

Se zvonea că locul din B va fi vândut.
Fl.M.: Au fost unele discuții, nu pot nega. Nu neapărat de a vinde locul, pentru că sună foarte urât, ci de a renunța la participarea în Liga a II-a. Am fost, într-un timp, tentat să fac asta, din considerente financiare, având în vedere că liga secundă înseamnă niște cheltuieli foarte mari pentru un club ca al nostru. Dar am considerat că e mai bine să ne luptăm cu forțele noastre proprii și să încercăm să ne menținem în Liga a II-a.


Sunteți al doilea sat care va juca în B, din toată istoria României!
Fl.M.: E o poziție care ne onorează și sper să facem o figură foarte frumoasă.

R.S.: E o chestie istorică, am intrat în Anuarul fotbalului românesc. Ne-am bucurat, iar începând din 1 iulie am pregătit noul sezon. Așteptăm cu nerăbdare începerea campionatului, să vedem unde suntem, ce potențial avem, care e valoarea jucătorilor raportată la nivelul Ligii a II-a.

 

Cum reușiți, din punct de vedere financiar, să vă angrenați în B, în condițiile în care orașe mari și cu tradiție sau chiar județe întregi nu o pot face?
Fl.M.: De multe ori se pot face lucruri frumoase și cu bani puțini. Investim pasiune și nu ținem neapărat să ne comparăm, nici n-o putem face, cu orașe în care cluburile sunt sprijinite de primării și au bugete mult, mult mai mari față de noi. Noi sperăm că prin dăruire și putere de muncă vom compensa și deficitul financiar. Iar dacă vom avea rezultate, vor apărea și satisfacțiile materiale. Dacă vom vinde niște jucători, ne vom permite și un buget mai mare.

 

Vă așteptați să fiți sprijiniți de Primăria Sânandrei?
Fl.M.: Normal că, aparținând de Primăria Sânandrei, așteptăm sprijinul ei. Eu cred și sper că, dacă vor fi bani la buget, ne va ajuta.

 

V-ați despărțit de golgeterul Vali Miculescu.
R.S.: Îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru echipă, dar l-am adus pe Suciu, un jucător mult mai tânăr, și avem încă trei-patru atacanți foarte tineri; într-adevăr, și foarte neexperimentați la nivelul Ligii a II-a. Fotbalul românesc simte o criză extraordinar de mare în ceea ce privește jucătorii de atac, cu vocație ofensivă. Am mare încredere în jucătorii noștri, și mă felicit că avem câțiva jucători foarte tineri, care cred că în cel mai scurt timp vor ajunge la un nivel valoric destul de mare.

 

Sunteți mulțumiți de campania de achiziții?
Fl.M.: Am făcut-o în funcție de buget. Am preferat să lăsăm o mare parte din buget pentru ce ne așteaptă în continuare și să mergem pe lotul de jucători pe care l-am avut în Liga a III-a, lot care s-a omogenizat în timp, s-a maturizat și în care am mare încredere. Am făcut câteva achiziții pe măsura posibilităților. Jucători de Liga a III-a, care au confirmat. Sperăm să facem față.

R.S.: Nu pot spune că am avut o campanie de achiziții. Pot spune că am avut multe teste, am încercat mulți jucători, majoritatea tineri. Cei pe care am fi dorit să-i luăm au avut pretenții financiare foarte mari față de posibilitățile clubului nostru, așa că nu ne-am putut permite să-i legitimăm și ne-am oprit la câțiva jucători din zona noastră, foarte tineri, care, cel puțin la ora actuală, nu au ajuns la un nivel de pregătire atât de ridicat ca și cei din vechiul lot. Sper ca, în cel mai scurt timp, să ne ajute să reușim o altă performanță în acest campionat.

 

Care e obiectivul pentru următorul sezon?
Fl.M.: Menținerea în Liga a II-a, dar noi vom încerca să câștigăm toate meciurile. Vom trata cu seriozitate fiecare meci și sper să rămânem în ligă.

R.S.: Eu îmi doresc, începând din prima etapă, să câștig fiecare joc. Rămâne de văzut câte puncte vom aduna la sfârșitul campionatului. Nu vorbim de început, pentru că e unul foarte dificil. Important e unde ne vom situa la sfârșitul campionatului. Important e să fim bine pregătiți și să încercăm să evoluăm foarte bine. Dacă vom reuși, în mod sigur vom avea și multe victorii.
 

Sursa: www.fortuna-covaci.ro
 

14 Aug. 2009, 18:30 Seria 2
Pe aceeași temă