Artimon: „Ștergem repede tot și mergem mai departe. Nu e vreme de văicăreli”

Artimon:**

Antrenorul principal al formației FC Caransebeș, Alin Artimon, alături de președintele clubului, Cosmin Popovici, a susținut joi o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre meciul de sâmbătă, prima partidă a returului Ligii a II-a, pe care gugulanii îl vor disputa în deplasare, la Olimpia Satu Mare.

„Sunt convins că va fi un joc tare, un joc intens, greu pentru noi. Întâlnim o echipă care la începutul campionatului și-a propus să se bată la promovare și sunt convins că n-au renunțat în sinea lor la aceată țintă, iar în cel mai rău caz își propun să se claseze între primele șase. Noi suntem în deficit de puncte și ne dorim să întrerupem căderea aceasta liberă și să agonisim puncte care să ne ofere o iarnă cât de cât liniștită, o iarnă în care să putem construi, sau reconstrui ceea ce noi credem că se poate repara. Sunt deja două săptămâni în care am muncit, în care sunt mulțumit de jucători, sunt două săptămâni în care am lucrat foarte mult din punct de vedere tactic, acesta fiind singurul sector pe care îl putem îmbunătăți în momentul de față, și sper ca acest lucru să se vadă de la joc la joc, să existe o creștere care să ne ajute să adunăm puncte. Sunt încrezător că am reușit să corectăm din ceea ce am greșit și la Oradea, și poate vom avea și ceva mai multă șansă, să obținem puncte atunci când merităm. În jocul de la Oradea n-am obținut nimic și sunt convins că toți cei care am văzut jocul sunt de acord cu mine că meritam mai mult decât nimic”, a spus Artimon.

„Sunt unul dintre cei care dă tonul la reîncărcare, la resetare, fiindcă nu avem timp”

În continuare, tehnicianul formației caransebeșene a afirmat că starea de spirit în sânul echipei este bună. „Nu avem timp să ne lamentăm, să ne văităm că am pierdut la Oradea, că pierdem la Satu Mare, că între timp mai trec și celelalte trei meciuri și noi tot ne lamentăm. Sunt unul dintre cei care dă tonul la reîncărcare, la resetare, fiindcă nu avem timp. Și dacă am fi câștigat, am fi procedat la fel. Ștergem repede tot și mergem mai departe, fiindcă nu e vreme de văicăreli. De aceea nici nu vreau să fac niciun fel de analiză, nici să trimit săgeți, nici să mă vait, lucrurile sunt OK și, dacă le-am acceptat, înseamnă că mergem înainte așa”, a mai spus Artimon.

Despre adversara de sâmbătă, Alin Artimon a afirmat că este o echipă bună, care dezvoltă bine jocul, îi cunoaște punctele forte și speră să se poată adapta și să le contracareze cât mai bine, și își dorește ca echipa să greșească cât mai puțin, spre deloc.

În privința lotului, tehnicianul a spus că sunt probleme cu Gafița, care a început să se antreneze de miercuri, dar nu intră în calculele sale pentru meciul de la Satu Mare. „Sunt ceva probleme mai vechi, care au recidivat, la Săulescu, și cred că nu e vorba de constituția corporală. Și el e cu semnul întrebării și, dacă nu va fi apt sută la sută, nu intră în discuție pentru acest joc. Nu ne văităm. Sunt alții în lot, ne descurcăm”, a mai spus Alin Artimon.

Deși meciul cu Olimpia va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, formația caransebeșeană pleacă spre Satu Mare încă de joi.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă