Artimon: „Caransebeșul are posibilitatea să bage două echipe sub el”. Antrenorul a confirmat despărțirea de doi jucători

Artimon:

Antrenorul principal al echipei FC Caransebeș, Alin Artimon, a susținut joi, 13 noiembrie, o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre meciul pe care formația gugulană îl va susține sâmbătă, de la ora 11:00, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș, în compania celor de la FC Olt. Ultima clasată a Seriei a II-a întâlnește în cea de-a 13 etapă a Ligii 2 o altă formație din partea a doua a clasamentului.

„Suntem în fața unui joc important pentru noi, un joc în care vom încerca să oprim căderea aceasta continuă, în care nu reușim să achiziționăm puncte. Ne aflăm în fața unui joc greu, pentru că întâlnim o echipă bună din punct de vedere fizic, o echipă puternică, pe care va trebui să depunem eforturi, să o destabilizăm, să o punem în dificultate. Sper ca la ora jocului să reușim să pregătim cât mai bine partitura pe care trebuie să o interpretăm, pe ambele faze ale ei, pe ambele tranziții, și la final să obținem trei puncte pe care jucătorii, conducerea, suporterii și noi, ultimii veniți – eu și Alin Paleacu – le așteptăm de multă vreme și pe care echipa, în ultima perioadă, vorbesc de perioada de când o conducem noi, cred că le merita.

Meciurile care au trecut sunt istorie, și sper că, după jocul pe care îl prestăm, rezultatul să vină de la sine. Nu m-ar deranja în schimb să facem un joc mai modest decât ultimele două, dar să adunăm în final punctele după care «plângem» de atâta vreme. Am încredere în jucătorii mei, arată din ce în ce mai bine de la săptămână la săptâmână, iar lor le revine sarcina să demonstreze sâmbătă că ceea ce spun eu are acoperire. Sunt motivați, sper ca desfășurarea jocului să le dea încredere, sper ca oamenii care vor veni lângă noi la ora meciului să aibă răbdare, să înțeleagă că asupra echipei există o presiune în momentul de față, cea a unui rezultat obligatoriu, și în special faptul că echipa, indiferent că se exprimă bine sau mai puțin bine, nu reușește să facă puncte de multe ori meritate. Poate sunt subiectiv în aprecieri, dar eu cred că din ultimele două meciuri meritam mai mult decât zero. Suntem acum în fața meciului cu FC Olt, o echipă care, chiar dacă nu acumulează puncte în deplasare, e o echipă grea, o echipă care poate pune probleme”, a spus Artimon.

În privința lotului, tehnicianul formației caransebeșene a declarat că jucătorii sunt apți din punct de vedere fizic, fără niciun accidentat, doar cu mici probleme de sănătate pe care le ridică Săulescu. „Sper ca sâmbătă să putem alinia cea mai inspirată și cea mai bună formulă”, a concluzionat antrenorul gugulan.

Doi jucători și-au reziliat contractele

Întrebat de ziariști despre plecările unor jucători de la echipă, Alin Artimon a confirmat că sunt doi fotbaliști care au părăsit formația, Mario Muscă și Cristinel Gafița, în timp ce situația lui Adrian Ganea s-a rezolvat. „Adrian Ganea se află în lot, în lotul de 21 în momentul acesta, până la ora antrenamentului de vineri mă hotărăsc dacă va face parte dintre cei 18, dintre cei 11… În ceea ce-l privește pe Mario Muscă, am respectat decizia, el, din câte am înțeles eu, își reziliase contractul cu cei din conducere, iar de la sosirea mea a plecat Cristian Gafița. Nu vreau să intru în detalii, ține de interior, eu am considerat în momentul de față că, în felul în care vede el lucrurile, nu-și mai are rostul. E decizia mea, iar conducerea a fost de acord. Pe mine m-a deranjat atitudinea lui Gafița, nu nerealizările, fiindcă nerealizări avem toți, inclusiv noi, ca antrenori, că avem zero puncte după două meciuri, iar ei, ca jucători, fiindcă suntem pe poziția pe care suntem”, a spus Alin Artimon.

„Nu luăm în calcul posibilitatea de a retrograda”

Tehnicianul a mai vorbit despre structura lotului. „Știm pozițiile în care lotul trebuie echilibrat, știm pozițiile din care trebuie să plece unii jucători, deci din punctul meu de vedere ne-am făcut temele. Am început discuții cu anumiți jucători, nu ascund asta, iar pe cei care sunt aici asta nu trebuie să-i deranjeze, ci să-i mobilizeze, să conștientizeze faptul că sunt o mulțime de băgători de seamă care vor închiderea porților la Caransebeș, și asta mă deranjează. Caransebeșul își face planuri de viitor, Caransebeșul intenționează să aducă doi jucători sub 17 ani, pentru că din sezonul viitor e obligatoriu să joci și cu astfel de fotbaliști, sub 18 ani, deci nu luăm în calcul posibilitatea de a retrograda. Că se întâmpla asta cu Artimon și Paleacu, sau fără ei, Caransebeșul merge mai departe și cu siguranță Caransebeșul nu retrogradează. Mai sunt șase meciuri în retur, mai sunt zece în play-out, jocuri directe și vedem care pe care, dar indiferent câte puncte adunăm până în iarnă, fără a completa lotul, Caransebeșul are posibilitatea să bage două echipe sub el, ca să nu ajungă nici măcar la baraj”, a mai spus Alin Artimon.

Înaintea etapei a 13-a, FC Caransebeș se află pe ultimul loc al Seriei II cu 6 puncte, în timp ce adversarul de sâmbătă, FC Olt Slatina, e pe 8 cu 12 puncte acumulate.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă