Arena „Motorul” a fost omologată. UTA are moralul ridicat înaintea meciului cu Gaz Metan Mediaș

Marius ANGHEL 26 Aug. 2015, 20:14 Seria 2

Cu ceva emoții și întârziere față de celelalte grupări de Liga a 2-a, clubul UTA Bătrâna Doamnă a primit aviz favorabil pentru terenul „Motorul”, ca și gazdă a meciurilor oficiale din sezonul competițional 2015-2016. Cel care a inspectat arena din Aradul Nou, la care angajații Primăriei au lucrat de zor în ultima săptămână, tocmai pentru a recupera săptămânile de nepăsare, a fost Valer Vancea, fratele fostului fotbalist al „Bătrânei Doamne”, Viorel Vancea.

„Reprezentantul Federației a omologat stadionul, vom juca cu Mediașul pe >”, a confirmat Codru Grădinaru. Totodată, team-managerul „alb-roșiilor” a recunoscut că nu este ca la carte pe arena din Aradul Nou, dar: „Ca și club nou promovat în Liga a 2-a, avem parte o derogare de trei ani din partea Federației. Dar, eu zic că nu va mai fi nevoie, deoarece ne vom muta în curând pe noua arenă, ce va îndeplini standardele UEFA”.

Așadar, sâmbătă, de la ora 11, arădenii debutează în noua stagiune pe arena „Motorul”, în derby-ul etapei cu Gaz Metdan Mediaș.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul din Cupă dintre CSM Lugoj și UTA, scor 1-2

Utiștii dezvăluie obiectivul noului sezon: „Să jucăm în play-off practicând un fotbal frumos”

Dacă zilele trecute, Alexandru Meszar, inițiatorul proiectului noii UTA, vorbea despre evitarea retrogradării ca și principal obiectiv pentru noua stagiune, team-managerul Grădinaru, antrenorul Roland Nagy, dar și jucătorii ridică ștacheta. Astăzi, cu ocazia conferinței de presă, prilejuită în special de prezentarea achizițiilor verii, s-a vorbit la unison despre accederea în play-offul ligii secunde, seria de Vest.

Grădinaru: „Viitorul se construiește, nu se visează”

Fostul mijlocaș al UTA-ei începe cel de-al doilea an în funcția de team manager al echipei de seniori, primul în anti-camera Ligii 1. Codru Grădinaru vede startul în eșalonul secund ca pe un moment zero, de la care clubul ar trebui să construiască respectând principiile cu care s-a consacrat deja. „Pornind de la ideea că UTA este și va fi a Aradului, trebuie să creștem treptat și frumos. În acest an, vrem să punem bazele unei echipe competitive, care să joace în play-off și care anii ce urmează să poată ataca cu toată convingerea promovarea. Viitorul se construiește nu se visează, asta este deviza noastră”, a accentuat „oficialul” arădenilor.

Nagy: „UTA obligă, nu ne putem mulțumi cu puțin”

Echipa „textilistă” are continuitate pe banca tehnică odată cu confirmarea lui Roland Nagy pe banca tehnică. Sigur, față de sezoanele trecute, în stafful fostului stelist au mai apărut modificări, dar ca și punct fix, „principalul” este cel mai îndreptățit să vorbească despre viitor, privind puțin și spre pașii parcurși deja. „S-a ajuns într-un punct important cu mari eforturi. Contestat, necontestat, acest club duce mai departe tradiția fotbalului arădean, tradiția UTA-ei. E o apăsare pozitivă pe umerii noștri, toți care activăm astăzi la club știm că UTA obligă. Chiar dacă logic ar fi să ne propunem pentru început o menținere în eșalonul doi, nu ne putem mulțumi cu puțin. Așa că, o clasare pe unul din primele 6 locuri la finalul campionatului  regulat și, deci, o intrare în play-off este la îndemâna noastră. În plus, ne-am dori să practicăm un fotbal frumos, bazându-ne pe cât mai mulți tineri din propria pepinieră. Seria este grea, cu multe echipe de tradiție, unele pregătite deja să revină în Liga 1, altele în reconstrucție, dar, așa cum am mai spus, suntem UTA și trebuie să tindem spre obiective importante. În curând va fi gata și noul stadion >, așa că trebuie să ne apropiem de momentul revenirii acolo unde ne este locul, Liga 1″, a punctat Roland Nagy.

„Cât mai sus pentru suporteri și prestigiu”

Fotbaliștii proaspăt sosiți în „alb-roșu” vorbesc și ei doar despre play-off. Niciunul nu are altceva în minte, aflându-și deja responsabilitățile ca și componenți ai cel mai titrate gruparări din Provincie. „Văzând câți suporteri ne-au însoțit în meciul de Cupă de la Lugoj, am realizat că e cu totul altceva față de FC Bihor. La Oradea nu aveam poate, într-un întreg sezon o asemenea audiență numeroasă și călduroasă, prin urmare suntem datori să ne ridicăm la nivelul pretențiilor. Eu zic că trebuie să terminăm campionatul cât mai sus, pentru suporterii noștri și pentru prestigiu”, consideră mijlocașul Alexandru Sorian. „Mă bucur că am ajuns la o echipă de tradiția UTA-ei. Aici ești obligat să dai totul în momentul în care intri în teren”, a adăugat portarul Anca Trip, completat și de Alin Gligor: „Ca arădean și fost component și căpitan al echipei, știu la perfecție ceea ce înseamnă UTA. Obiectivul nu poate fi decât prezența în play-off”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 26 Aug. 2015, 20:14 Seria 2
Pe aceeași temă