Aproape de obținerea palmaresului, ACS Poli rămâne deocamdată în alb-negru! Vezi explicațiile lui Nicolae Robu

Marius ANGHEL 02 Jun. 2013, 13:42 Seria 2
Aproape de obținerea palmaresului, ACS Poli rămâne deocamdată în alb-negru!** Vezi explicațiile lui Nicolae Robu

Vineri, după ce i-a așteptat pe jucătorii lui ACS Poli, reveniți de la Baia Mare, Nicolae Robu a dat noi asigurări că palmaresul vechii FC Politehnica va ajunge la actuala grupare de pe „Dan Păltinișanu”. Primarul a specificat însă care sunt reținerile în folosirea culorilor alb-violet alături de denumirea clubului.

„Am avut și azi (n.r. ieri) o discuție cu Marian Iancu și nu va fi altcumva față de cum a promis. Acordul tripartit pe care l-am semnat rămâne valabil și pe baza lui vom semna cât de curând, după ce se îndeplinesc câteva formalități, și acordurile bilaterale, cele două, unul de reziliere al celui actual de asociere în participațiune între AFC Politehnica deținătoarea de facto a palmaresului și societatea comercială a lui Marian Iancu și simultan încheierea unu acord similar între AFC Politehnica și ACS Poli Timișoara. După acest moment se va termina cu odiseea aceasta”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul șef a fost întrebat apoi dacă în prima etapă a Ligii I, ACS Poli va putea evolua în alb-violet. Acesta a confirmat temerile privind unele retalieri ale cluburilor (din străinătate) către care vechea Politehnica Timișoara avea datorii.

    „Nu știu dacă vom vedea din prima etapă echipa în alb-violet, după cum vor spune cei de la Federație, dreptul să facem asta îl vom avea categoric. Reținerea pe care o avem este pentru că nu am vrea să se ajungă la încurcături. Sunt precedente în lumea fotbalistică cu echipe care atunci când au avut datorii și au dispărut și au apărut echipe cu același nume, cei care aveau de încasat datoriile s-au adresat instanțelor sportive și civile față de noile structuri și s-au creat probleme. Noi nu avem nevoie de așa ceva. Când vom fi stăpâni pe palmares, culori, vom avea satisfacția totală. Pasul următor folosirea culorilor pe echipament o vom face atunci când nu vom avea astfel de riscuri. Eu sper să jucăm din prima etapă în alb-violet” a mai declarat Nicolae Robu.

A început să discute cu sponsori noi

Primarul Timișoarei a mai spus vineri că echipa se va bucura în continuare de o susținere puternică de la buget deoarece „este o echipă a Timișoarei, a timișorenilor înainte de orice, aceștia prin urmare sunt de acord să o susțină”. Nicolae Robu a adus în discuție din nou și varianta „socios” și spune că a avut deja unele discuții pentru alăturarea unor noi sponsori: „Am avut anumite discuții, dar nu le-am dus mai departe pentru că am vrut mai întâi să văd echipa în Liga I. Începând de luni vom vedea…”.

După cum se știe edilul șef susține controlul autorităților asupra clubului, deși e optimist în sensul găsirii de noi surse de finanțare, e greu de crezut că oamenii de afaceri puternici ar accepta practic să comande altcineva pe banii lor.

„Eu nu trag pe nimeni de mânecă să susțină acest proiect, dar lansez cu fiecare ocazie pe care o am invitația deschisă către oricine iubește Poli să vină în acest proiect. Aștept pe oricine, dar în formule care să asigure controlul de partea autorităților”, Nicolae Robu.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Marius ANGHEL 02 Jun. 2013, 13:42 Seria 2
Pe aceeași temă