Apărarea, punctul nevralgic al „Steagului”. Popa anunță măsuri, însă nu le ia atâta timp cât sunt șanse la baraj

Marius ANGHEL 21 Apr. 2016, 13:05 Seria 2
Apărarea, punctul nevralgic al

De la o defensivă beton în ultimele cinci meciuri din sezonul regulat în care nu au primit niciun gol, „stegarii” s-au prăbușit în startul play-off-ului, astfel că în trei meciuri au primit opt goluri, iar distanța față de prima clasată, Gaz Metan Mediaș, s-a mărit la opt puncte. Cauzele prăbușirii din play-off sunt multiple. Pe lângă incertitudinea de la club, sunt jucători care efectiv nu-și mai doresc să pună osul la treabă, jucători ieșiți total din formă și cu un randament penibil, iar la toate acestea se adaugă și o listă lungă de jucători accidentați, astfel că nu există concurență pe posturi, iar acest lucru este vizibil. Cum Mediașul și-a luat viteză cu trei victorii din tot atâtea meciuri, „stegarii” mai pot visa doar la locul doi ce duce la baraj, dar și pentru a ajunge acolo lucrurile sunt complicate, pentru că UTA și Chindia sunt în acest moment în fața Brașovului.

„Și locul 2 poate duce în Liga 1″

La finalul meciului de la Mediaș, antrenorul Adrian Szabo a încercat să explice cauzele eșecului. „Și la Mediaș, FC Brașov a fost echipa care nu a refuzat jocul, noi am căutat să facem față adversarului. Acel gol primit în prima repriză ne-a dezechilibrat puțin, apoi a venit și accidentarea lui Vagner și am fost nevoiți să facem improvizații pe posturi. Cu toate acestea am reușit să egalăm, după care greșelile din defensivă ne-au costat scump. Și la 3-1 pentru Mediaș am căutat să jucăm. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare. Și locul 2 poate duce în Liga 1, dar lupta e dură, mai ales că vor fi două meciuri de baraj”, a spus Szabo.

„Jucătorii sunt și ei oameni, nu roboți”

Întrebat la conferința de presă cum se mai pot motiva jucătorii ținând cont de situația precară a clubului, antrenorul brașovean a spus că „nu am ce să le reproșez acestor jucători, ei se pregătesc, joacă și folosesc meciurile oficiale ca un mijloc motivator pentru că se gândesc și ei la alte perspective din vară. Asta este singura explicație. Nu putem întotdeauna să câștigăm, nu putem întotdeauna să jucăm bine, jucătorii sunt și ei oameni, nu roboți. În situația în care ne aflăm, eu cred că am făcut față competiției”.

Lupta continuă”

Administratorul special al FC Brașov, Gheorghe Popa, a spus că, deocamdată, nu va lua măsuri împotriva jucătorilor. „Vom analiza la rece, împreună cu cei din staff-ul tehnic, meciul cu Gaz Metan Mediaș, și vom vedea ce vom decide. Deocamdată nu vom lua măsuri împotriva jucătorilor, însă, dacă vom ieși din calcule și pentru locul de baraj, vom fi nevoiți să renunțăm la unii dintre ei. Eu cred în continuare în acești jucători, cred că au valoare, iar la Mediaș vreau să cred că au trecut printr-o pasă nefericită. Lupta continuă, mai sunt șapte meciuri, 21 de puncte puse în joc și totul este posibil”, a spus Gheorghe Popa.

Marin și Vagner ratează următoarele două meciuri

După meciul de la Mediaș, jucătorii au primit liber până joi la ora 17.00. „Stegarii” au putut beneficia de o zi liberă, pentru că următorul meci în campionat este programat marți seara, pe teren propriu, cu FCM Baia Mare. Pentru că a primit cartonaș roșu direct, fundașul central Marian Marin va fi suspendat două etape, astfel că jucătorul va rata meciurile cu FCM Baia Mare și CS Mioveni. Și fundașul dreapta Alexandru Vagner va rata cel puțin două meciuri, după accidentarea suferită la Mediaș. Vagner a fost diagnosticat cu entorsă la gleznă și va sta cel puțin 10 zile.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Istvan BERTALAN

Marius ANGHEL 21 Apr. 2016, 13:05 Seria 2
Pe aceeași temă