„Am convingerea 100% că vom promova, că nimic nu ne va putea opri”

28 Feb. 2012, 18:30 Seria 2

Președintel Gloriei a intrat în direct prin telefon la emisiune „Corner”, aseară, la AS-TV și a vorbit despre dosarul transferurilor, cazul Moraes sau datoriile mari pe care le are clubul. Pădureanu a tras însă și o concluzie foarte optimistă: echipa va promova sută la sută, în ciuda tuturor greutăților.

– Domnule Pădureanu, se aude că lucrurile nu merg tocmai bine în dosarul transferurilor. După toate problemele pe care le aveți, s-a mai complicat și asta. Cum comentați ce s-a întâmplat la ultima înfățișare?
– Nu mă iau după ce s-a spus și ce s-a scris. Eu iau de bune actele care sunt făcute și ce s-a întâmplat la vremea respectivă. Noi l-am dat pe Ganea la Stuttgart, am făcut factură și nemții ne-au trimis 600.000 de euro. Am plătit impozite către stat iar banii au venit prin transfer bancar. Deci, lucrurile sunt clare. Că s-a dus cine s-a dus și a luat ce a luat, asta nu ne interesează pe noi. Noi am avut un contract cu Becali să ne caute echipe, că nu putem noi să umblăm prin toată lumea ca să găsim transferuri. Numai că, a găsit comisia rogatorie încă un 1,4 milioane de euro luați de Becali. Deci s-au luat pe Ganea 2 milioane, nu 600.000.

– Dumneavoastră știați că s-au luat atâția bani?
– Păi dacă știam, evident că nu eram de acord. Nu mi-a spus nimeni așa ceva. Mi s-a spus: măi, ești de acord să primești 600.000 pe Ganea? Și cum avusesem o ofertă de 300.000 de la George Copos, bineînțeles că am fost de acord. La vremea aia a fost o sumă foarte echitabilă. Gloria nu are niciun amestec. Am făcut factură pe 600.000, 600.000 ni s-au trimis.

– Procurorul a cerut pedeapsă cu executare. V-a speriat varianta aceasta?
– Nu m-am speriat. Aia a fost o trecere în revistă a declarațiilor luate la DNA acum un an și ceva. Încadrările au fost făcute de cei de acolo și s-a dovedit că realitatea este alta. Cum se va dovedi și până la final. Că unii dintre colegii noștri din Divizia A au fost amestecați în treaba asta, e o altă problemă. Dar Gloria nu a fost amestecată cu nimic. Încă o dată trec în revistă, ca să înțelegeți clar. Am dat hârtie impresarului să se ocupe, să-i găsească transfer. Mi-a spus că i-a găsit de 600.000 de mii, am trimis factură pentru 600.000, ne-au trimis banii, garda i-a verificat, am achitat obligațiile la stat și de aici încolo noi ne-am încheiat activitatea. Numai că, impresarii au luat 2 milioane de acolo. Și aia e treaba lor, nu a noastră.

– În ce fază a rămas procesul?
– În două săptămâni, va da judecătorul verdictul. Care poate fi atacat la curtea de apel, la curtea supremă și cred că ceilalți reprezentanți ai cluburilor implicate în acest dosar o vor face, căci ei sunt implicați foarte grav.

– Despre cazul Moraes ce noutăți aveți? Săptămâna trecută ne spuneați că în două zile știți mai multe…
– La ora asta nu am nicio noutate. Singura e că avocatul nostru, așteaptă de la avocatul ucrainienilor să vină cu o altă propunere vizavi de contractul inițial, de suma de 1,2 milioane. Să vedem cu ce propunere vine și dacă ne e convenabilă.

– Nu aveți senzația că vă cam plimbă?
– Bineînțeles, că doar ăsta e scopul. Să ne plimbe până cedăm nervos și să acceptăm o sumă derizorie. Dar până una alta așteptăm să ne propună ceva. Vedem ce ne propun, analizăm.

– Cât ați fi dispus să lăsați din preț?
– Asta nu pot să vă spun, că află și adversarii. O să vedem ce ne propun ei, o să discutăm în comitetul director și o să vedem ce facem.
DOSAR
– Consiliul Local a aprobat 1 milion de RON pentru echipă, urmând să mai primiți bani doar dacă promovați. Cum vedeți această decizie?
– Cred că hotărârea este pertinentă. Banii se dau la performanță. Dar eu am convingerea sută la sută că vom promova. Numai că din acești bani avem multe de plătit. Avem de dat la Elba în jur de 4 miliarde, apoi pentru încălzirea de sub teren. Plus datoriile pe care le avem pentru că am luat împrumut de la o firmă bistrițeană acum 3 săptămâni niște bani ca să ne putem continua activitatea.

– Cum stați cu procesul de licențiere, mai sunteți îngrijorat din cauza locurilor acoperite pe care nu le aveți?

– Nu, condiția cu locurile acoperite nu e scadentă pentru noi anul acesta. Vom fi echipă nou promovată și vom primi derogare un an. Însă avem multe alte lucruri de rezolvat, inclusiv datoriile pe care le avem de când am refăcut acest stadion. Că știm cu toții cum arăta acum 3 ani și cum arată acum. Vom fi foarte atenți și cu licențierea dar, repet, am convingerea sută la sută că vom promova, că nimic nu ne va putea opri.

Sursa: sportulbistritean.ro

28 Feb. 2012, 18:30 Seria 2
Pe aceeași temă