„Am avut parte de un mic șoc la Pâncota”. Gavrilescu vorbește despre experiența arădeană, implicarea lui Piroș și situația de la Șoimii: „În realitate e altfel”

Marius ANGHEL 13 May. 2015, 17:38 Seria 2

Dan Gavrilescu, fostul mijlocaș al Olimpiei și-a încheiat conturile cu Șoimii Pâncota și s-a întors la Satu Mare. Acesta a răspuns câtorva întrebări ziarului Gazeta de Nord-Vest în care a vorbit despre cum a fost aventura arădeană, dar și despre planurile sale de viitor.

– Sezon încheiat pentru tine. Cum s-a terminat aventura de la Pâncota?
– Da, sezon încheiat puțin înainte de termen și fotbalistic și contractual. Fotbalistic din păcate, înainte de termen, prin acea eliminare stupidă din meciul cu Vâlcea. A fost prima din cariera mea la nivel profesionist și o regret enorm, mai ales pentru că mi-am lăsat echipa în 10 când poate aveau mai mare nevoie de mine, de asta îmi pare cel mai rău, pentru că eu sunt un jucător de echipă, dar până la urma colectivul a dat dovadă de voință și caracter și au suplinit cu brio lipsa mea. Nici n-aș putea să-l numesc „sezon”, pentru ca am jucat doar șapte meciuri din zece posibile, cu pauze între etape. E greu să-ți intri în formă, e greu să dai randament așa. Te pregătești patru luni ca să joci o lună. S-a încheiat și contractual, deși mai aveam de luat trei salarii până la final, însă am dorit să vin în ajutorul conducerii și le-am propus să reziliem de comun acord să nu mai stau aiurea pe acolo cu casă și masă, dacă nu puteam fi de folos fiind suspendat trei etape. Plus că, nu am mai rezistat psihic să stau acolo, a fost o experiență din care sunt convins că am învățat multe.


Eliminarea din meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea a pus punct continuării carierei lui Dan Gavrilescu la Șoimii Pâncota

„Situația pare roz, pentru că așa a fost scoasă în relief de către conducere. În realitate situația e dificilă”

– Se pare că situația de acolo nu e atât de roz pe cât pare…
– Eu am știut de la început că merg la o echipă cu greutăți, ultima clasată, echipă mică, fără experiență la nivelul Ligii a 2-a. Însă nu m-am dat în spate pentru că aveam și am un respect deosebit față de această echipă, fără ajutorul căreia eu nu evoluam cu echipa Olimpia Satu Mare în Liga a 2-a niciodată! Odată ajuns acolo am avut parte de un mic șoc. Financiar eu pot să spun că am ieșit bine, însă nu mereu partea materială îți dă și satisfacția sufletească majoră. Situația pare roz, pentru că așa a fost scoasă în relief de către conducere presei până acum. În realitate situația e dificilă. Domnului Piros îi place să iasă mult în presă, să discute cu ziariștii, ține la imagine, un lucru foarte bun de altfel, îl admir pentru asta, dar în schimb jucătorilor le dă ton de ocupat sau le respinge apelurile când este sunat pentru diferite probleme. Conduce și o companie, pe undeva e de înțeles, pe de altă parte nu.

– Cum era percepută în Pâncota prezența în Liga 2 și ce influență avea Pavel Piroș asupra echipei?
– Orășelul Pâncota și comunitatea pâncotană sunt de admirat și de dat exemplu pentru eforturile care le-au făcut să susțină această echipă în eșalonul secund. Modul domnului Piroș de a relaționa cu jucătorii și condițiile de pregătire sunt însă departe de minimul necesar eșalonului secund. Am pomenit de domnul Piroș pentru că dânsul este numărul 1 în club. Fără dânsul nu se mișca un ac. Este destul de dificil să menții o armonie în relația cu dânsul. E greu să te adaptezi dacă nu ești localnic. Ca dovadă că niciun jucător venit de la o echipă mai sonoră nu a reușit să exceleze sau să facă diferența. Sunt convins însă că domnul Piroș are capacitatea necesară de a pune pe făgașul normal toate neajunsurile care apar. Nu aș dori să aprofundez, cei care sunt la echipă știu bine ce se întâmplă acolo. Sper din suflet să aibă continuitate, rezultate, sezonul viitor să se claseze pe o poziție superioară. Acei jucători și staff-ul tehnic chiar merită asta și țin să-i salut pe aceasta cale și să le doresc mult succes! Le mulțumesc și antrenorilor care i-am avut, Dan Cuedan și Ionuț Popa, de la fiecare am învățat câte ceva bun și folositor.

„Domnia și prostia se plătesc”

– Ai fost atacat în presa arădeană de președintele Piroș. Cum comentezi?
– Ehh, atacat… N-aș putea spune asta. A fost o declarație a domnului Piroș, după eliminarea din meciul cu Vâlcea, probabil la nervi se gândea că va trebui dânsul să plătească amenda respectivă de 2500 de lei și a făcut o afirmație presei. Până la urmă am plătit-o eu, pentru că așa e normal, etic și moral, „domnia și prostia” se plătesc. În cazul acesta am plătit „prostia”. Am lăsat prin plecarea mea cuantumul a trei amenzi de care tot pomenea prin presă, ca să fie liniștit. Ca să revin, mai exact, dânsul a spus că primise numai referințe bune despre mine la sosirea mea la echipă, însă într-un final se pare că s-a înșelat în privința persoanei mele. De unde trag concluzia că totuși, pe unde am umblat am făcut ceva bun și folositor. Comparativ cu ce a auzit despre mine, eu am auzit cu totul alte lucruri despre dânsul la sosirea mea acolo și toate s-au adeverit. Dar din bun simț și pentru că este un om încercat de greutăți în urma anevrismului suferit cu puțin timp în urmă nu doresc să-i pricinuiesc supărare, sunt convins că are multe altele pe cap, ca atare n-am să intru în detalii. În fine, ar mai fi multe de zis, alți jucători de acolo probabil ar fi mult mai în măsură și îndreptățiți să vorbească, eu am fost doar în trecere…

– Este posibilă o revenire din sezonul viitor acasă, la Olimpia?
– Doar ce am plecat, nu cred să le fie dor de mine atât de repede. Nu mi s-a propus nimic. Sunt totuși măgulit de telefoanele pe care le primesc sistematic de la domnul Gurzău Ioan, care este un apropiat al echipei Olimpia și cu care am mai colaborat când jucam la Șimleu Silvaniei. Momentan, în condițiile actuale, e aproape imposibil să revin la echipa mea de suflet, Olimpia. Mă bucur că și-au îndeplinit obiectivul, acela de a intra în play-off. Le doresc mult succes în continuare. Vom vedea ce ne rezervă viitorul.

– Ce vei face mai departe? Unde te vom vedea jucând de la toamnă?
– Momentan mă pregătesc să-mi operez deviația de sept care o aveam în plan de ceva vreme, iar după recuperare, voi vedea încotro o apuc. Am tot neglijat sănătatea în ultima vreme și e cea mai importantă. Am anumite discuții cu diverși oameni de fotbal de la diverse echipe, am lângă mine necondiționat un om de fotbal din Satu Mare, iar cu ajutorul acestora sunt sigur ca nu voi rămâne fără echipă. Cu siguranță voi continua la nivelul ligii secunde, însă după ultima experiență voi analiza cu mult mai mare migală orice ofertă primesc. Sper din suflet să se așeze lucrurile în liga secundă și implicit în fotbalul românesc, pentru ca direcția în care merge fotbalul deocamdată, e una tragică.

Articol scris de Daniel CHIOREAN (Gazeta de Nord-Vest)
Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 13 May. 2015, 17:38 Seria 2
Pe aceeași temă