„Am ajuns să ne bucurăm că mai existăm o lună, două, trei”. Szabo descrie situația de la FC Brașov și analizează meciul cu UTA

Marius ANGHEL 07 Apr. 2016, 13:43 Seria 2

Peste doar două zile, sâmbătă, FC Brașov începe lupta în play-off cu un meci în deplasare, cu UTA Bătrâna Doamnă. „Steagul” a reușit în acestă săptămână să amâne falimentul, iar vestea a fost primită cu bucurie de jucători, antrenori și suporteri. Adrian Szabo spune însă că „ar trebui să fie o bucurie ponderată” și atrage un semnal de alarmă în ceea ce privește soarta cluburilor din Liga a 2-a.

„Jocul cu UTA ne găsește într-o postură puțin mai optimistă, având în vedere că Tribunalul a dat un nou termen în procesul falimentului cerut la FC Brașov. Am primit cu bucurie vestea, dar eu cred că ar trebui să fie o bucurie ponderată. Până la urmă ce s-a obținut? Amânarea falimentului! Unde a ajuns fotbalul românesc, în special cel din Liga a 2-a? Am ajuns să ne bucurăm că mai existăm o lună, două, trei și apoi iarăși nu știm… Cred că ne vom situa într-o degringoladă din ce în ce mai mare în viitorul apropiat, pentru că văd că același lucru se întâmplă chiar și la cluburi de Liga 1. Am ajuns ca noi, echipele din Liga a 2-a, să ne gândim doar la banii din drepturile TV. Vrem să promovăm, dar nu construim nimic pe un fundament solid. Mai devreme sau mai târziu colapsul tot va veni.

Referitor la meciul cu UTA, noi credem în șansele noastre. Ne vom duce și în play-off crucea până la capăt atâta timp cât jucătorii vor fi dispuși să o facă. Am discutat cu jucătorii și sunt convins că nu vor ceda ușor la niciun meci. Cei de la UTA au optimism mai crescut, asta și prin prisma rezultatelor directe cu noi, prin locul ocupat în clasament, dar și pentru faptul că joacă acasă. Eu sper să nu mai facem greșelile din meciul de la Arad din sezonul regulat, să fim mult mai atenți și mai organizați, atât pe faza defensivă, cât și pe faza ofensivă. Depinde și încrederea cu care fiecare echipă abordează jocul, noi suntem încrezători. Nu m-am gândit și nu mă gândesc la o înfrângere. E foarte important să câștigăm la Arad, am începe cu dreptul play-off-ul și i-am depăși pe arădeni în clasament”, a declarat Adrian Szabo, citat de Monitorul Expres.

Poverlovici, Livan și Coman sunt accidentați, iar Bruno Madeira, Negotei și Buga sunt încerți pentru meciul de sâmbătă de la Arad (ora 12.00).

Jucătorii au sărbătorit cu un grătar la stadion

Decizia Tribunalului Brașov a venit chiar înaintea antrenamentului de ieri dimineață al echipei, iar jucătorii și antrenorii au răsuflat ușurați.
După antrenament, „stegarii” au sărbătorit decizia Tribunalului Brașov cu un grătar la stadion. „Cum să nu avem emoții? Este o veste excelentă, acum totul depinde de cei din conducere să găsească bani pentru plata salariilor. Am dovedit pe teren că sîntem un grup puternic și așa trebuie să rămânem până la capăt”, au spus jucătorii.

Virează un salariu?

Decizia de ieri a Tribunalului Brașov a adus și o altă veste bună pentru jucători. Gheorghe Popa, președintele interimar al CA al FC Brașov, spune că fotbaliștii vor primi săptămâna viitoare un salariu. „Ne-am dorit un nou termen și iată că ni s-a acordat. Este o decizie care ne bucură pe toți. Am vorbit cu jucătorii și le-am spus că săptămâna viitoare vom achita un salariu. Vom merge la Arad deciși să câștigăm și să continuăm lupta pentru promovare”, a spus Popa, care se bazează pe banii din transferul lui Vlad Olteanu la Dinamo.

Grassini a venit, a văzut, a plecat!

Lorenzo Grassini, CEO-ul Nilor Finance, a fost marți la Brașov, dar ieri a părăsit România. Conform surselor Monitorul Expres, Grassini nu a înțeles nimic din ce se întâmplă la FC Brașov, iar datoriile uriașe și nebunia din jurul clubului l-au determinat să-și ia rapid tălpășița.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 07 Apr. 2016, 13:43 Seria 2
Pe aceeași temă