Afilierea și promovarea CSU, la mâna Adunării Generale

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 29 Apr. 2014, 16:21 Seria 2
Afilierea și promovarea CSU,** la mâna Adunării Generale

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat că Adunarea Generală a FRF se va pronunța în privința afilierii definitive a CS Universitatea Craiova, iar Comisia de Disciplină a FRF va hotărî dacă echipa are drept de promovare.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că responsabilitatea afilierii definitive a CS Universitatea Craiova va fi a Adunării Generale a FRF, care se va întruni, cel mai probabil în luna iunie, data urmând a se stabili la Comitetul Executiv al FRF din 28 mai. Practic, cine a luat decizia alocării locului în Liga a II-a orașului Craiova va trebui să-și ducă la capăt demersul de acum 2 ani.

„Membrii Comitetului Executiv au decis ca Adunarea Generală, care a acordat, la un moment dat, un loc orașului Craiova în Liga 2 și cea care a conferit statutul provizoriu de afiliere al CS Universitatea Craiova, să fie și cea care se va pronunța în ceea ce privește afilierea definitivă”, a spus Burleanu.

Președintele FRF a anunțat și cine va decide dacă echipa din Bănie va promova în cazul în care se va clasa pe unul din primele două locuri. „Conform articolului 54, soluționarea litigiilor sunt de competența Comisiei de Disciplină a FRF, care va decide și dacă CS Universitatea Craiova are drept de promovare. Am acceptat ca la Liga a doua și a treia să amânăm decizia organizarii întrecerii tot până la 28 mai. Avem nevoie de un sistem competițional unitar și coerent și să așteptăm decizia din cadrul LPF în ceea ce privește competiția. Mă deranjează că s-au întâmplat anumite sincope, din cauza unor lacune ale statutului FRF, dar acest lucru nu se va mai întâmpla”, a spus Burleanu.

Geolgău: „Afilierea s-a făcut practic în  2012″

Directorul general al CSU, Gheorghiță Geolgău, a comentat situația clubului în raport cu FRF: „Adunarea Generală din 14 mai 2012 a acordat municipalității craiovene un loc în liga a doua, pentru tot ceea ce a făcut Craiova în fotbalul românesc. Atunci, toată lumea a ridicat mâna, fiind de acord dă se dea orașului nostru loc în divizia secundă. Acum s-au găsit unii să conteste. Practic își contestă propriul vot. Ar fi trebuit să se opună atunci. În opinia clubului nostru, afilierea ne-a fost acordată atunci, pe 14 mai, printr-o hotărâre a Adunării Generale obligatorie și definitivă. Și totodată avem și drept de promovare, întrucât dacă am fost invitați să participăm în întrecere e normal să beneficiem de condiții egale cu toți ceilalți competitori, adică să putem promova ori retrograda, ori rămâne în campionat, totul în funcție de meritul sportiv”.

Conducătorul clubului craiovean apreciază că rezultatul primează în acest moment al competiției, avându-se în vedere obiectivul echipei: „Sincer mi-aș dori să fie în fiecare meci 1-0 pentru noi. Important este să câștigăm și să ne îndeplinim astfel obiectivul, anume clasarea pe unul din primele două locuri care să ne permită, pe merit sportiv, accederea în prima ligă. Cu Bistrița a fost un meci de șase puncte, cum se spune în limbaj fotbalistic, și este esențial că l-am câștigat pentru că astfel ne-am distanțat în bătălia pentru promovare”.

Geolgău s-a arătat mulțumit de potențialul echipei, subliniind siguranța defensivă: „Trebuie să privim și aspectele pozitive. Din cele 24 de meciuri cred că în peste 10 nu am primit gol. Iar în cele șapte partide de când a venit Gabi Balint avem un singur gol primit, în minutul 88 al jocului cu FC Olt, într-un moment în care aveam 4-0. Luându-i individual, avem 10 jucători care pot evolua fără probleme în liga întâi. Fără doar și poate, valoare au băieții”.

Articol scris de Cosmin STAICU

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 29 Apr. 2014, 16:21 Seria 2
Pe aceeași temă