Fălticeniul va avea echipă în Liga 3. Șomuz s-a afiliat la FRF și pregătește debutul în noul sezon

Marius ANGHEL 12 Jul. 2018, 13:55 Stiri

Fălticeniul va avea echipă de fotbal în Liga a 3-a, începând cu sezonul 2018-2019! Președintele clubului sucevean, Cătălin Ungureanu, a declarat că au fost parcurse etapele de afiliere și înscriere în campionat, în termenul stabilit de Federația Română de Fotbal. Echipele nou-promovate în cel de-al treilea eșalon sunt obligate să depună dosarul de afiliere până la data limită de 20 iulie, în caz contrar urmând să li se refuze dreptul de a participa la nivel național.

În cursul zilei de marți, 10 iulie, conducerea ACS Șomuz Fălticeni a depus la FRF cererea de afiliere și astfel a înscris echipa în Liga 3. Pe 24 iulie, la Fălticeni, este programată ședința tehnică pentru omologarea stadionului „Tineretului”.

Startul noului sezon are loc pe 25 august. Până atunci, clubul din județul Suceava trebuie să pună la punct toate aspectele legate de participarea în competiție. Prioritară este stabilirea conducerii tehnice și a lotului de jucători. Demararea pregătirii este preconizată pentru a doua decadă a lunii iulie.

„Timpul este scurt și vrem să fim pregătiți pentru startul campionatului. Se anunță un sezon dificil, cu multe echipe importante care își doresc să facă performanță. Purtăm discuții cu jucătorii care au contribuit la această promovare, dar și cu alți jucători, pentru stabilirea lotului cu care vom porni la drum. Alături de antrenorul Radu Anania, în echipa tehnică vom coopta și un antrenor cu Licența A, așa cum este cerința pentru Liga a 3-a. Cu siguranță, în a doua decadă a lunii iulie va începe perioada de pregătire.

Perspectivele sunt bune, mai ales că administrația locală, prin primarul Cătălin Coman, și-a reafirmat susținerea pentru acest proiect care readuce Fălticeniul în fotbalul divizionar. Sunt convins că vom avea în continuare și susținerea unor oameni care iubesc fotbalul în Fălticeni, dar mai ales susținerea suporterilor, pe care îi așteptăm să fie în număt tot mai mare alături de echipă, așa cum au fost și până acum”, a declarat Cătălin Ungureanu, președintele ACS Șomuz Fălticeni, pentru Cronica de Fălticeni.

Șomuz Fălticeni, campioana județului Suceava, a câștigat barajul pentru promovare în Liga 3 împotriva câștigătoarei Ligii a 4-a din județul Vaslui, Flacăra Muntenii de Sus. În tur, la Fălticeni, a câștigat cu 5-0, iar în retur, s-a impus în deplasare cu 1-0.

Foto: Cronica de Fălticeni

Marius ANGHEL 12 Jul. 2018, 13:55 Stiri
Pe aceeași temă