„Adversarul nostru se numește ACS Poli, cum să nu fie derby?”

31 Aug. 2012, 18:12 Seria 2

Indiferent de echipa și eșalonul în care a evoluat, Alin Gligor s-a dovedit a fi unul dintre cei mai constanți fotbaliști arădeni. Dincolo de valoarea sa, fundașul s-a remarcat prin seriozitate, iar la UTA putea scăpa un astfel de jucător. Din cauza unei accidentări, cel poreclit „Tsunami” a început pe bancă sezonul precdent, dar, odată ce a intrat pe gazon, în repriza secundă a derby-ului de la Arad, cu Poli, nu a mai ieșit din primul „unsprezece”.

Mai mult, la finalul campionatului trecut, mai precis la Deva, când Mara a acuzat o problemă de sănătate, Gligor a fost cel care a purtat banderola. Acum, că fostul internațional a refuzat să se întoarcă în „alb-roșu”, Alin Gligor a fost „uns” prim căpitan al „Bătrânei Doamne”. „Cred că orice fotbalist care poartă banderola UTA-ei se simte onorat, darmite eu, care, ca arădean, îmi doream de mic să joc la echipa fanion a orașului meu. Acum, că am ajuns și căpitan împlinirea este și mai mare. Nu pot să spun că simt o responsabilitate în plus. Până la urmă, sunt un jucător din cei 11 de pe teren, care trebuie să dea totul pentru echipa sa”, consideră arădeanul.

Acesta face parte dintr-un sistem defensiv format din trei fotbaliști, avându-i ca și colegi de linie cel puțin în primele runde pe Matei și Siminic. „Este un sistem de joc cu care ne-am familiarizat încă din finalul sezonului trecut, așa că nu putem spune că e ceva nou pentru noi. În plus de asta, personal am mai jucat în cariera mea într-o formulă cu trei fundași centrali, dar chiar dacă nu aș fi făcut-o sunt un fotbalist care se mulează pe cerințele antrenorului”, a mai spus Gligor, care a vorbit și despre calitatea lotului din acest tur de campionat. „Sigur, am pierdut câțiva jucători importanți în toate compartimentele, dar am câștigat alții. Matei, Mărginean sau Bîrză sunt fotbaliști buni și experimentați, dar și străinii au venit cu un plus de valoare. Poate, ne lipsește un lider cum era Mara, așa că nu ne rămâne decât să ne bazăm pe forța grupului. Vestiarul e unit, inclusiv străinii s-au integrat rapid și asta cred că și datorită faptului că au lângă ei colegi care vorbesc aceeași limbă și, pe undeva, le-a fost mai ușor să se acomodeze cu noua echipă, cu orașul, cu totul”, mai crede „textilistul”.

Fără îndoială, Gligor va fi titular în meciul de la Timișoara. Există discuții în jurul autenticității derby-ului de luni, însă Alin Gligor nu are dubii: „Adversarul nostru se numește ACS Poli, cum să nu vorbim despre un derby al Vestului? Noi, jucătorii UTA-ei, așa îl simțim și vom da totul pentru o victorie. E prima etapă a campionatului, iar un început cu dreptul ne-ar da moral pentru ceea ce va urma. Bineînețeles, nu uităm cât de important este acest meci pentru suporterii noștri și vom lupta și pentru ei”.

Sursa: Sport Arad

31 Aug. 2012, 18:12 Seria 2
Pe aceeași temă