Adio FC Argeș? Pendiuc susține că a găsit soluția ca piteștenii să aibă o echipă curată

Marius ANGHEL 19 Jul. 2013, 09:28 Seria 2
Adio FC Argeș?** Pendiuc susține că a găsit soluția ca piteștenii să aibă o echipă curată

Din câte se pare, zilele echipei FC Argeș pe harta fotbalului românesc și în liga secundă sunt numărate. FC Argeș nu a prezentat până acum interes pentru niciun investitor care să fie dispus să salveze clubul de la faliment. Primarul Tudor Pendiuc a anunțat, ieri, că nu a fost sunat de niciun om de afaceri care să fie interesat să preia echipa din Trivale, iar așa-zișii investitori care au fost anunțați de diverse persoane prin presă fiind doar simple zvonuri.   

În acest context, în câteva zile, ad­­mi­nis­tra­torul judiciar al clubului, Ni­colae Enoiu, va fi ne­voit să le dea actele jucătorilor pentru a de­veni liberi de contract. Primarul Tu­dor Pendiuc spune că nimeni nu a fost interesat să preia pe FC Ar­geș, dar că piteștenii nu vor ră­mâne fără fotbal: „Timpul este des­tul de scurt, iar nimeni nu s-a a­rătat dispus să preia pe FC Argeș. Deși în presă au apărut oameni care au spus că aduc ei investitori la FC Argeș, nu am fost sunat de nimeni. Si­tuația este foarte grea, pen­tru că datoriile echipei sînt des­tul de mari și nimeni nu se înghesuie să preia o echipă și să plătească zeci de miliarde de lei vechi. În scurt timp, cei de la FRF vor cere acele garanții fi­nan­ciare necesare ca să poți juca în Liga a II-a, care în acest moment nu sunt. Noi nu pu­tem susține financiar din bani pu­blici echipa, iar singura șansă este un investitor care nu a apărut până acum. În eventualitatea în ca­re va apărea cineva interesat de FC Argeș, îl vom susține cât ne per­mite legea”.

SCM Pitești a devenit FCM Argeș

Primarul Tudor Pendiuc a a­nun­țat că, în e­ventualitatea în care FC Argeș se va des­fiin­ța, nu îi va lăsă pe piteșteni fără echipă de fotbal: „Așa cum am făcut și în 1992, când nu am lăsat fotbalul să moară, și acum am găsit o soluție. Vă anunț în premieră că, acum câte­va zile, am schimbat denumirea clu­bului SCM Pitești în FCM Argeș. Va fi o echipă cu­­rată, fără datorii care își propune să facă per­­­for­manță și să readucă fotbalul ar­ge­șean acolo unde îi este locul. Ală­turi de noi în acest proiect va fi și dom­nul Constantin Stroe, dar și un investitor care a dorit să vină la o echipă unde lucrurile sunt foarte clare”.
 
Stroe, implicat în noul proiect

Edilul piteștean și-a luat an­ga­ja­mentul că va duce noua echipă pe prima scenă fot­ba­lis­tică a țării: „Îm­preună cu domnul Stroe am cre­­ionat și stabilit în mare parte di­rec­ția noii echipe. În maxim trei ani, dau scris că vom fi în Liga I. Vom lua lucrurile pas cu pas și nu tre­bu­ie să ne precipităm. Vom pleca cu e­chi­pa din Liga a III-a și, în fie­care an, vom a­vea ca obiectiv promovarea. Clubul va fi con­dus de oameni profesioniști care știu cum se conduce o echipă de fotbal”.

Sursa: Curierul Zilei


Tudor Pendiuc, primarul Piteștiului, a susținut aseară, într-o emisiune de pe postul local Alpha TV, că a găsit o soluție de finanțare pentru ca FC Argeș să meargă mai departe în campionatul Ligii a II-a.

„M-am întâlnit cu domnul Constantin Stroe și amândoi avem aceleași gânduri. Noi nu putem să preluăm fosta societate care are multe probleme juridice și avem o soluție. SCM Argeșul va deveni FCM Argeș Pitești, iar cu această echipă dorim să facem performanță și să preluăm palmaresul de la fosta echipă. În acest an o să încercăm să atragem un investitor pentru ca echipa să ajungă cât mai rapid în prima ligă. În cazul în care la FC Argeș va apărea un investitor și echipa se va salva de la faliment, atunci o să mergem cu ambele formații.”, a declarat Tudor Pendiuc, citat de Sport Argeș.

Marius ANGHEL 19 Jul. 2013, 09:28 Seria 2
Pe aceeași temă