Acum rivali, Rufă și Nițu au colaborat în urmă cu doi ani

Marius ANGHEL 30 May. 2013, 15:31 Seria 2
Acum rivali, Rufă și Nițu** au colaborat în urmă cu doi ani

Ceea ce acum pare de domeniul miracolului, o colaborare între CSM și Damila, a fost realitate în urmă cu doi ani. Atunci, Damila juca doar în Liga a IV-a, iar patronul ei, Dan Nițu era unul din sponsorii CSM-ului patronat de Cătălin Rufă. Mai mult, Damila l-a împrumutat la CSM pe Bogdan Geantă, care juca atunci vârf împins și a avut un sezon excelent la echipa antrenată atunci de „Doctorul” Tudor.

Totul s-a schimbat odată cu promovarea Damilei în cel de-al treilea eșalon. Dan Nițu și-a retras sprijinul financiar pentru CSM și s-a concentrat exclusiv asupra echipei sale. Cei doi patroni au negociat intens și pentru rămânerea lui Bogdan Geantă în Zăvoi, însă nu s-a ajuns la niciun acord, iar atacantul a ajuns la Damila, contribuind la promovarea alb-verzilor în Liga a II-a.

Ruptura dintre Dan Nițu și Cătălin Rufă s-a produs vara trecută, odată cu promovarea alb-verzilor în Liga a II-a. Dan Nițu și-a dorit ca și echipa sa să joace în Zăvoi, alături de CSM, însă s-a lovit de refuzul ferm al lui Cătălin Rufă, care, conform contractului cu Primăria Râmnicului, are drept de decizie asupra folosinței Stadionului Municipal. Damila a ajuns la Drăgășani, unde și-a continuat ascensiunea, luptând suprinzător pentru promovare, în timp ce CSM, ca de obicei în ultimii trei ani, s-a zbătut în mediocritate. În tur, CSM a câștigat chiar la Drăgășani,  scor 1-0, administrând Damilei singurul eșec de pe teren propriu din acest sezon.

Rivalitatea excesivă dintre cele două cluburi își consumă azi un nou episod, prima înfruntare direct în Zăvoi. Trupa lui Claudiu Niculescu are nevoie de un success pentru a rămâne în cursa pentru promovare, dar echipa lui Alex Pelici promite să facă totul pentru a stopa Damila.

Articol scris de Adi Georgescu
 

Marius ANGHEL 30 May. 2013, 15:31 Seria 2
Pe aceeași temă