„Sper să joc la Poli și să ajut la promovare”

13 Jul. 2012, 11:47 Pregătiri, amicale

Cristian Daminuță (22 de ani) se antrenează cu AC Recaș și așteaptă ca echipa să se mute pe stadionul „Dan Păltinișanu”

În urmă cu patru ani, când a semnat cu Inter Milano, Daminuță nu și-a imaginat că aceasta va fi direcția carierei sale. Cu toate acestea, fundașul care e încă sub contract cu AC Milan își recunoaște greșelile din trecut și este pregătit să își schimbe imaginea. „Odată cu trecerea anilor, începi să te maturizezi, atât ca om, cât și ca fotbalist. Mai ales acum, în perioada în care m-am căsătorit, sunt cu totul și cu totul un alt om. Nu mă deranjează că mă antrenez la Recaș. Sper să joc la Poli și să ajut la promovarea echipei în Liga I”, a declarat Daminuță la capătul antrenamentului de ieri, de la Recaș.

Antrenorul Cosmin Petruescu a rămas impresionat de atitudinea fundașului care se antrenează de o săptămână sub comanda lui. „El doar se pregătește cu noi, nu este sub contract cu echipa noastră, dar, cu toate acestea, răspunde prompt la orice comandă, este foarte conștiincios și serios în pregătire. Chiar m-a surprins”, a spus tehnicianul bănățean.

Sfaturi de la Mourinho

Fotbalistul timișorean a învățat multe de la Jose Mourinho, pe vremea în care acesta îi era antrenor, la Inter. „Am avut norocul să mă antrenez sub comanda lui Mourinho și am învățat foarte multe în perioada aceea. Cel mai important sfat pe care mi l-a dat este că mâine trebuie să faci de două ori mai mult decât ce ai făcut azi”, a spus Daminuță, hotărât să pună în practică sfatul portughezului, chiar dacă o va face cu o întârziere de trei-patru ani.

Întrebat dacă are vreun regret din perioada petrecută în Italia, Cristian a răspuns promt: „Cel mai mult regret că m-am grăbit să plec de la Inter, împrumut la Modena. Dacă mai rămâneam două-trei săptămâni cred că aveam șansa să debutez și la echipa mare”.

„Sper din tot sufletul să joc la Poli în acest sezon, iar echipa să revină cât mai repede în Liga I”, Cristian Daminuță, fundaș AC Recaș

Articol scris de Radu FAUR

13 Jul. 2012, 11:47 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă