ACS Poli s-ar putea întări cu jucători de la „muribundele” Voința Sibiu și Unirea

Marius ANGHEL 19 Oct. 2012, 12:55 Seria 2
ACS Poli s-ar putea întări** cu jucători de la

Deși nu doresc retrageri din campionat, conducătorii lui ACS Poli ar putea profita de problemele care se conturează în B2. Atât Voința Sibiu, cât și mai nou Unirea Alba Iulia au anunțat că au mari dificultăți în continuarea campionatului. Timișorenii s-ar putea astfel întări cu jucători liberi de contract de la cele două formații, mai ales că unii dintre ei au experiența primei ligi.

„Nu știi de pe o etapă pe alta dacă mai apuci să joci cu o formație, le ia punctele sau nu… Suntem cu picioarele pe pământ. Acum două luni nici nu mai existam. Mie nu mi-ar conveni să se mai retragă nimeni. O competiție bună e cu multe echipe. Noi ducem lipsă de meciuri”, a spus Valentin Velcea, antrenorul lui ACS Poli.

Managerul sportiv al clubului nu neagă însă posibilul interes pentru fotbaliștii celor două cluburi aflate în dificultate. „Nu putem să ne pronuțăm cu privire la jucătorii Sibiului, nu știm soluția care s-a dat. Eu cred că toate vor încheia campionatul. Deocamdată nu s-a dat nicio soluție. O să avem o discuție dacă va fi cazul, cunosc câțiva jucători. Dacă se vor atrage și vom fi interesați, vom discuta. Cred că și la Voința și Alba Iulia sunt jucători care pot ajuta”, susține Călin Rosenblum.

„Cu siguranță sunt jucători la aceste echipe care ne pot interesa. Poate avem deja alt plan pentru iarnă. Poate ne dorim jucători cu altfel de mentalitate, și străini. Aceștia sunt profesioniști nu vin să viziteze orașul”, a adăugat Velcea.

În cazul unei retrageri în tur, formației în cauză i se anulează toate rezultatele iar dacă o echipă se retrage în retur pierde jocurile rămase cu 3-0 dar rămân rezultatele înregistrat până în acel moment. Dacă ACS Poli nu a jucat încă cu Sibiul, în cazul în care Alba Iulia ar ieși înainte de iarnă din competiție, timișorenii ar pierde trei puncte în clasament, câștigate în meciul direct, scor 4-1.

În acest moment cei mai valoroși jucători ai Voinței Sibiu sunt Daniel Tătar (cotat la 400 de mii de euro pe siteul de specialitate transfermarkt.de), urmat de Dumitru Apostol și Marius Burlacu. În lot se află și mai mulți timișoreni bine cotați: Marius Postolache, Ciprian Străuț sau Caius Lungu.

Cealaltă formație aflată în discuție, Unirea Alba Iulia, îi are ca vârfuri de valoare pe Silviu Mureșan (375k euro), Constantin Bumbac și Bogdan Bucurică. Marcatorul din această toamnă de pe „Dan Păltinișanu”, Tudor Mândrușcă (23 ani) a reușit însă cel mai mare salt valoric (pentru acest nivel). Și Unirea are în lot un fost polist foarte apreciat: Mircea Oprea.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 19 Oct. 2012, 12:55 Seria 2
Pe aceeași temă