Nicolae Robu, Titu Bojin și Viorel Boiț au semnat asocierea AFC Politehnica (deținătoarea palmaresului) cu actualul club care joacă pe „Dan Păltinișanu”.
Echipa mutată în această vară de la Recaș la Timișoara a dobândit astăzi palmaresul Politehnicii. Primarul Nicolae Robu și președintele CJ Timiș, Titu Bojin, spun că Marian Iancu a donat denumirea, culorile și palmaresul clubului ACS Poli Timișoara, fără a avea alte pretenții.
Societatea lui Iancu deținea palmaresul datorită unui contract de asociere cu AFC Timișoara (societatea lui Viorel Boiț). Robu, Bojin și Boiț au anunțat astăzi, la primărie, că respectivul contract, valabil pe 20 de ani, a fost reziliat, iar Boiț a devenit liber să cedeze drepturile clubului care joacă, momentan, în Liga a II-a.
Lipsesc cinci ani
Denumirea clubului se va schimba din ACS Poli în Politehnica Timișoara, înainte de startul sezonului viitor, a anunțat Nicolae Robu. La fel se va întâmpla și în cazul culorilor, care se vor transforma din alb-negru în alb-violet. Viorel Boiț a precizat că ACS Poli deține palmaresul din 1921 până astăzi, însă fără cinci ani (perioada 2002-2007, adică din momentul în care AEK a venit la Timișoara până în momentul în care Boiț s-a asociat cu Iancu).
Ce se întâmplă cu datoriile?
Concret, clubul ACS Poli deține acum rezultatele înregistrate în perioada 2007-2012, însă părțile care s-au asociat azi spun că datoriile acumulate de clubul lui Iancu nu au fost moștenite. Societatea lui Marian Iancu se află în insolvență, însă e posibil ca FIFA sau cei care au de primit bani de la societatea respectivă să solicite noului club banii. „FIFA nu are legătură cu datoriile. Sigur că e posibil să apară confuzii, însă cele două societăți sunt total diferite. AFC nu are nicio treabă cu datoriile”, a spus Robu. Acesta a mai precizat că Marian Iancu nu a solicitat nimic pentru a rezilia contractul cu AFC. „Domnul Iancu nu mi-a spus că are vreo pretenție și nici în acordul scris nu apare așa ceva”
Actul ar putea fi nul
Contractul semnat astăzi la Primăria Timișoarei are, la punctul 1, rezilierea contractului între AFC Politehnica Timișoara (societatea lui Boiț) și FC Politehnica Timișoara (cea a lui Iancu). Este posibil, însă, ca actul să fie nul. „Societatea pe acțiuni se află în insolvență și niciunul dintre acționari nu are drept de semnătură, nu poate să iasă din acea asociere până când societatea nu este dizolvată. Or, AFC deține 0,1 din acțiuni. Nu văd cum se poate anula actul acela de asociere între societatea lui Iancu și AFC, cât timp e în insolvență”, a declarat Radu Chiriță, un avocat care a studiat îndeaproape cazul palmaresului Politehnicii în ultimii ani.
Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU