ACS Poli poate sărbători promovarea la Baia Mare! „Putem veni cu obiectivul mult dorit”

Marius ANGHEL 27 May. 2013, 14:06 Seria 2
ACS Poli poate sărbători promovarea la Baia Mare!**

Timișorenii mai au nevoie de patru puncte în ultimele două runde pentru a-și asigura locul în Liga I însă accesul pe prima scenă poate veni mai repede. Valentin Velcea spune că elevii săi sunt montați pentru a se impune la Baia Mare, pentru că un succes coroborat cu pașii greșiți ai adversarelor în penultima etapă echivalează cu îndeplinirea obiectivului.

ACS Poli are mai multe variante de a promova, fiind în acest moment principala favorită din B2. Practic bănățenii se pot bucura mai devreme și cu o remiză în Maramureș dacă Damila pierde la Vâlcea.

„Atmosfera e una specială, cu regim special și trei nopți de cantonament împreună. Tocmai pentru a atinge factorul remontării și al exprimării la ora jocului a unui joc de calitate. Cele trei candidate au statute diferite. Mergem la Baia Mare să câștigăm, coroborați cu pașii greșiți ai adversarelor putem veni cu obiectivul mult dorit”, a declarat Velcea înaintea jocului de joi.

Tehnicianul timișorenilor ar putea repeta chiar performanța obținută anul trecut cu fosta Poli, adică locul 1 pe teren.

    „Avem șansa acestui prim loc, deoarece Corona mai are un singur joc de disputat și tindem să încheiem pe locul 1. Ca să demonstrăm că merităm să fim acolo și nu întâmplător am reușit să gestionăm acest campionat, cu intermitențe, mai stăteam… au fost perioade diferite poate e foarte bine că am stat acum. E greu să gestionezi un asemenea parcurs. Nu e ușor din punct de vedere al efortului, programului, jucătorii reacționează… e bine că am reușit până în acest moment”
    Valentin Velcea, antrenor ACS Poli Timișoara

ACS Poli nu se confruntă cu nicio problemă medicală înaintea deplasării în „Dealul Florilor”. De partea cealaltă gazdele au încă emoții la retrogradare și recent au fost acuzați că nu mai activează în eșalonul secund în cadru regulamentar, deoarece au rămas fără numărul de grupe de juniori acceptat la acest nivel.

„Am văzut discuțiile dar Baia Mare e un club de tradiție. Trebuie să privim realitatea, federația, comisiile hotărăsc. Îmi pare rău de ei, cel puțin în ultimii doi ani cand ne-am întâlnit au arătat că vor să facă performanță… Orice e posibil în fotbal, într-adevăr ei sunt angrenați în  partea cealaltă. O echipă care nu se antrenează e motivată din eul propriu. Poate să ofere o oponență. Au făcut egaluri la Corona, UTA… e demn de apreciat că antrenorul Buia reușește să gestioneze o situație grea”, a adăugat Velcea.

„Aș vrea să ne bucurăm la Timișoara cu toți suporterii”

Deși ACS Poli poate fi promovată matematic în urma jocului de la Baia Mare, tehnicianul timișorenilor spune că ar vrea ca adevărata sărbătoare să fie în Orașul de pe Bega, unde și-ar dori ca toți fanii să vină alături de noua echipă.

    „Aș vrea să ne bucurăm la Timișoara, cu toți suporterii care au susținut această echipă și mai ales cu cei care nu au susținut-o. Poate această performanță le va îndrepta atenția către noi. Echipa, staff-ul, au arătat că merită să fie minim apreciați. Deocamdată promovează Timișoara. Așa se va spune pe prima scenă fotbalistică. Timișoara e o familie frumoasă dar are divorțuri”
    Valentin Velcea

Antrenorul bănățenilor a mai vorbit și despre programarea jocului, cam ciudată, într-o zi de joi. „Nu mai ținem cont, suntem la mâna televiziunilor, e logic. Chiar dacă și orele sunt cum sunt. Au fost cicluri când nu știam unde vom juca peste zece zile. Un jucător de valoare joacă oricând. Mi-ar plăcea să promovez joia, deși nu e bine pentru chefuri”, a glumit Velcea.

Partida FC Maramureș Universitar Baia Mare – ACS Poli Timișoara, se dispută joi, 30 mai, de la ora 18, în runda 29 din B2.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Marius ANGHEL 27 May. 2013, 14:06 Seria 2
Pe aceeași temă