ACS Poli nu-l cedează ieftin pe Vlad Dragomir la Arsenal. Clubul londonez vrea să achite doar clauza de formare

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 08 Apr. 2015, 20:06 Seria 2
ACS Poli nu-l cedează ieftin pe Vlad Dragomir la Arsenal.** Clubul londonez vrea să achite doar clauza de formare

ACS Poli se confruntă cu un caz care ar putea ajunge până la urechile forurilor fotbalistice internaționale. Timișorenii sunt cei care simt că pot fi nedreptățiți după ce Arsenal Londra și-a manifestat interesul pentru mijlocașul lor care va împlini abia peste două săptămâni 16 ani. Englezii ar vrea să achite doar grila de formare a lui Vlad Dragomir și să-l înregimenteze astfel pe puști din vară. Până atunci el e suspendat din prima echipă a liderului Seriei a II-a a Ligii 2.

Conform tehnicianului timișorenilor, Dan Alexa, Consiliul Director al clubului a luat o hotărâre în privința tânărului jucător. Acesta va trebui să semneze contractul propus, altfel riscă să stea pe bară. Conform unor surse, Vlad Dragomir ar putea fi ținut la ACS Poli până la vârsta de 19 ani, ca amator, dacă refuză să semneze, lucru care nu ar fi benefic nimănui dacă nu și-ar dori acest lucru. „S-a întâlnit consiliul, până la 16 ani are timp să se gândească la contractul propus de club, până atunci va sta în afara lotului. Dacă semnează face parte imediat din lot. S-a primit pe adresa clubului că ar fi interesată Arsenal, nu vreau sa comentez ce s-a primit. Juriștii noștri cred că nu poate să plece așa. Ceilalți cred că pot plăti doar grila de formare. Clubul este și el legat de mâini și picioare pentru că nu are contract. Ai un contract cu el, dar cel de profesionist e de la 16 ani. În termen de 60 de zile clubul e obligat să-i propună. Eu sper să semneze”, a declarat Dan Alexa.

Iancu ar lua o felie

Arsenal ar plăti nu mai puțin de 100.000 de euro pe jucător, adică grila de formare. Dar acest lucru nu e mulțumitor pentru conducerea clubului, mai ales că 50% din drepturile federative ale lui Dragomir (foto, centru) sunt trecute pe societatea veche, aflată în insolvență.

„E un caz aparte. Nu trebuie să creăm un precedent. Sigur se va plăti o clauză de formare, în jurul a 100 de mii, vom vedea. M-aș bucura să semneze cu noi. A spus că se gândește. Dar cred că aici ar fi copilul Timișoarei, toți vorbesc de el. Un jucător ca el te obligă să-l introduci. Arsenal îl vrea clar, am primit fax. Dintre toți cei din Centru, el ar avea cele mai mari șanse in echipă. A jucat la Mioveni in prima etapă, cu Pâncota și Bihor”, a mai precizat Alexa.

Reamintim că jucătorul a plecat în urmă cu aproape două săptămâni la Londra fără acceptul clubului, în acea perioadă reușind să-i convingă pe cei de la Arsenal de calitățile sale.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 08 Apr. 2015, 20:06 Seria 2
Pe aceeași temă