ACS Poli nu are emoții la licențiere: „Am fost felicitați”

Marius ANGHEL 01 Apr. 2013, 14:58 Seria 2
ACS Poli nu are emoții la licențiere:**

31 martie a reprezentat data limită de depunere a dosarului de licențiere pentru echipele care vor să participe în sezonul viitor al Ligii I. Managerul sportiv al lui ACS Poli, Călin Rosenblum, spune că actele clubului timișorean sunt „beton” și că reprezentantul lor a primit felicitări din partea federalilor.

După două episoade negre cu nelicențierea vechii Poli, timișorenii speră din nou la fotbal de Liga I. Premisele sunt optimiste de această dată, mai ales că formația care evoluează în acest moment pe „Dan Păltinișanu” e „curată”, fiind practic societatea mutată de la Recaș, și ocupă prima poziție în B2.

„Noi nu avem nicio emoție. Domnul Mușat, pentru că el s-a ocupat, a primit felicitări de la domnul Duru. ACS Poli nu are legătură cu vechea societate. Nu există nicio problemă la dosarul nostru. Dosarul de licențiere nu are legătură cu palmaresul. Dacă îl vom prelua clubul va putea beneficia de el chiar din sezonul următor”, ne-a spus Rosenblum.

Chiar și așa un răspuns oficial în privința primirii licenței va fi dezvăluit abia în perioada 13-24 mai. Atunci, formațiile din eșalonul secund, primele 5 clasate din fiecare serie în special (echipele care optează în mod normal pentru licență), vor fi informate de federali dacă dosarul e în ordine și pot face pasul către prima scenă.

Bineînțeles, conform regulamentului doar primele două clasate au dreptul de a promova, însă ultimele sezoane din fotbalul românesc au permis fel și fel de situații. Astfel, cluburile de Liga I vor afla de abia pe 31 mai dacă își pot păstra locul în campionat sau eliberează poziții și pentru alte grupări de eșalon secund.

Au mai multe emoții pe teren

După un start mai poticnit de retur, ACS Poli pare a avea emoții mai mari în teren decât la comisia condusă de Viorel Duru. Timișorenii au ajuns pe primul loc fără joc câștigat pe teren de la reluarea campionatului.

    „După cum decurge campionatul putem spune doar bogdaproste că am ajuns pe primul loc și alții s-au împiedicat. Sperăm ca de la jocul cu Corona să câștigăm, voiam și cu Mioveniul dar nu s-a putut. Sunt în continuare mai multe echipe cu șanse la promovare. Noi, Corona, UTA, Damila, Bihorul, chiar Mioveniul. Tg. Mureș nu cred, la cum au început anul. Ei au făcut multe transferuri bune și nu au reușit, poate și noi am fi făcut mai multe dacă aveam bani”, Călin Rosenblum, manager sportiv ACS Poli

ACS Poli are în acest moment două puncte avans față de Corona, adversarul direct din weekend-ul următor, 30 de puncte după victoria la masa verde cu Alba Iulia, formație retrasă după turul Ligii a II-a.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Marius ANGHEL 01 Apr. 2013, 14:58 Seria 2
Pe aceeași temă