ACS Poli depune un memoriu la FRF după meciul de la Oradea. Liderul reclamă mai multe faze controversate

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 10 Mar. 2015, 11:43 Seria 2
ACS Poli depune un memoriu la FRF după meciul de la Oradea.** Liderul reclamă mai multe faze controversate

ACS Poli a început cu stângul sezonul de primăvară în condițiile în care lotul pare tot mai puternic. Timișorenii au remizat în weekend la Oradea după un meci cu cântec, scor 1-1, deoarece gazdele au avut parte de îngăduința arbitrului Marian Barbu la fazele litigioase din propriul careu. Conducerea echipei de pe Bega a redactat un memoriu pe care-l vor trimite azi federației alături de fazele video incriminate.

Bănățenii acuză dur arbitrajul de care au avut parte în egalul, scor 1-1, de pe terenul lui FC Bihor. Elevii lui Dan Alexa au avut un om în plus timp de mai bine de o repriză, dar s-au lovit în același timp de refuzul „centralului” de a acorda penalty la câteva faze considerate clare. „S-a văzut și de pe bancă”, avea să remarce la final tehnicianul timișorean în legătură cu ultima dintre acestea.

ACS Poli a strâns între timp „dovezi”. Oficialii nu acuză doar fazele din jocul de la Oradea, ci și penalty-ul primit de Metalul Reșița în tur, pe „Dan Păltinișanu”, care va fi cuprins în montajul video ce va lua calea FRF-ului. Atunci însă alb-negrii s-au impus cu 3-0 cu ocupanta locului 2. Timișorenii au ca probe și faptul că înclusiv presa de pe malul Crișului Repede a remarcat deciziile anapoda ale arbitrului. Gazdele, de partea cealaltă au evoluat „în zece” din minutul 38, când Fl. Pop a văzut direct „roșu” pentru o intrarea foarte dură la Trandu.

ACS Poli a egalat pe arena „Iuliu Bodola” în minutul 86 prin brazilianul Pedro Henrique, gazdele au deschis scorul prin Fl. Lazăr în minutul 24. În următorul weekend, timișorenii, care au două puncte avans față de Metalul, dar și un joc în minus, vor cuceri trei puncte la „masa verde”, deoarece urmau să joace cu retrasa AFC Fortuna.

În Liga 1 s-au plâns în două rânduri

Nu e prima dată când ACS Poli reclamă oficial greșelile de arbitraj de care are parte. În sezonul trecut, pe când evolua pe prma scenă, trupa de pe Bega s-a simțit vânată în mai multe rânduri. Prima dată vechea conducere a reacționat în iarna trecută după partidele cu Petrolul, Concordia și FC Brașov. La distanță scurtă a urmat și un al doilea act de „revoltă”, după jocurile împotriva celor de la Săgeata Năvodari și FC Botoșani.

Ce reclamă ACS Poli după meciul de la Oradea:

– în minutul 32 Mihuț a comis henț în careu la un șut expediat de Ovidiu Popescu;
– în minutul 73 Belu e agățat din spate de Lorincz în suprafața de pedeapsă. Arbitrul Barbu, aflat în apropierea fazei, a lăsat jocul să continue;
– posibil penalty la un alt henț în careu la o fază confuză din minutul 80.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 10 Mar. 2015, 11:43 Seria 2
Pe aceeași temă