ACS Poli are sponsor principal. Liderul își întărește relația cu Becicherecu și îl poate face „satelit”. Se vrea colaborare și cu ASU Poli

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 04 Mar. 2015, 17:40 Seria 2
  • ACS Poli are în sfârșit sponsor pe tricourile de joc. Bănățenii au parafat azi oficial înțelegerea cu o firmă cu origini locale. Sponsorizarea inițială s-a concretizat printr-o instalație electronică în valoare de 300 de mii de euro, care ar urma să fie instalată pe stadion. Prin noul parteneriat alb-negrii și-au întărit relațiile cu Mama Mia Becicherecu Mic, pe care vor să o transforme în „satelit”.


Așa cum se preconiza încă de anul trecut, timișorenii au oficializat înțelegerea cu brandul Casa Rusu. La conferință a fost prezent fratele managerului, Cristian Rusu fiind la București, unde firma care vinde mobilier a deschis un nou magazin. Raimond Rusu era deja cunoscut în Timiș pentru implicarea la Mama Mia în Liga 3, el fiind totodată și primarul comunei Becicherecu Mic.

„În această iarnă am finalizat contractul cu Rus Savitar, cu brandul Casa Rusu, care va apărea pe tricourile jucătorilor. Sunt 300.000 de euro pe doi ani calendaristici. Am cumpărat o instalație pentru reclame. Ca la cluburile de Divizia A. Din contract ei au fost de acord în cazul în care apare un sponsor cu contribuție mai mare, să devină secundari”, a declarat Liviu Anton, președintele lui ACS Poli.

Deocamdată însă instalația nu va fi instalată la Stadionul „Dan Păltinișanu” deoarece lipsește transformatorul și asigurarea condițiilor pentru o funcționare normală. Nici nu e grabă deoarece sponsorii nu se înghesuie în Liga a II-a. Conducerea clubului vrea să demareze inclusiv lucrări pentru instalația de încălzire a gazonului.

La conferință, noile tricouri, cu sponsorul sub stemă au fost prezentate de doi tineri din echipa lui Dan Alexa. Cristi Bărbuț și Vlad Dragomir au avut rol de „model” după ce au fost obișnuiți cu echipamentele „golașe” din acest punct de vedere.

Fortuna Mama Mia tinde să devină satelit. Convinși de o emisiune TV

Președintele lui ACS Poli a pus în cuvinte și alte gânduri exprimate neoficial cu altă ocazie. Pe lângă un parteneriat care se dorește să ducă la o nouă echipă-satelit, poate chiar în Liga a II-a dacă Mama Mia Becicherecu Mic promovează, Liviu Anton vrea ca în viitor echipele din zonă să devină pepiniere pentru cea din vârful piramidei, inclusiv sau mai ales ASU Politehnica.

„Am împrumutat doi jucători la Becicherec (n.r. Todorov, Balaure), am întărit relația. I-am împrumutat pentru a putea fi observați în județ. Vom întări colaborarea pentru a deveni satelitul nostru. Cum vrem și alte echipe din zonă. Chiar și ASU Poli. Înțelegerea cu Casa Rusu, e benefică pentru noi, pentru oraș și pentru toată lumea. Fac apel să se alăture și alții proiectului nostru. Mai sunt și alți sponsori, mai mici, cu sume mai puțin importante. Vom încerca să facem în așa fel încât să depindem cât mai puțin de banii de la fondatori. Noi în câțiva ani ne putem bate la cupele europene. Încă din primul an să fim în prima jumătate. Nu vom aduce la început jucători cu salarii mari la început”, a mai spus Anton.

Raimond Rusu a explicat că s-a decis să vină împreună cu fratele său la ACS Poli după ce a văzut la televizor o emisiune locală în care primarul Nicolae Robu vorbea despre echipă. „Deschidem al patrulea magazin în București, cineva trebuia să reprezinte firma acolo… Am început de curând o bună colaborare cu ACS Poli. Obiectivul cu Fortuna Mama Mia e promovarea în Divizia B. Vrem să dezvoltăm relația, să devenim chiar un satelit. Și să promovăm jucători la prima echipă. Anul trecut am deschis televizorul și domnul Robu făcea apel către firme. Am decis să ne implicăm, să avem o echipă care să ne reprezinte cu mândrie în prima ligă”, a explicat Raimond Rusu, care e și primarul Becicherecului.

Prezent la rândul său la conferință, primarul Nicolae Robu nu a ratat ocazia unui nou discurs. „Eu am lansat acest apel pentru acest proiect care este eminamente al Banatului. După Revoluție nu a mai existat o astfel de construcție susținută de autorități, Universitate… La greu nu e înghesuială mare. La eurocupe sigur vor fi, ne-am obișnuit cu lucrul acesta. Există o vorbă la noi, la plăcinte înainte, la război înapoi. A ajunge în zona de amatori înseamnă să lași fenomenul să moară… Și eu am fost întrebat de satelit zilele trecute, nu e prevăzut în contract. Dar domnul Rusu a avut generozitatea să se implice alături de fratele său, au reușit să creeze o echipă foarte competitivă, aproape de a face pasul în Liga a II-a. Nu e ușor din Liga V-a în a IV-a. Ați văzut cum s-a întâmplat cu cei care au făcut acest pas. Avem nevoie de echipe apropiate”, a adăugat Nicolae Robu.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 04 Mar. 2015, 17:40 Seria 2
Pe aceeași temă