„A fost cel mai slab tur din carieră”. Szekely recunoște că a jucat prost pentru UTA, însă știe ce-l poate readuce în formă

Marius ANGHEL 14 Dec. 2015, 22:54 Seria 2

Perechea de atacanți a „Bătrânei Doamne” cu randamentul cel mai bun în prima parte a sezonului 2015-2016 de Liga a 2-a e formată din Marius Curtuiuș (8 goluri) și Ciprian Rus (5 goluri). Dacă fostul atacant al Oltului a confirmat încă din startul seoznului, Rus și-a dat drumul ceva mai greu, în a doua parte a toamnei, profitând – oarecum – și de forma sportivă ceva mai slabă a lui Szabolcs Szekely.

Experimentatul atacant recunoaște că nu s-a aflat în cel mai bun moment, ba chiar: „A fost cel mai slab tur din carieră, iar asta e valabil și pentru cele cinci meciuri din retur disputate în acest an. Niciodată nu am marcat doar trei goluri într-o jumătate de an. A contat mult faptul că am pierdut o parte a pregătirii de vară, dar și că Marius și Cipri au dat randament și mă bucur pentru ei. Sunt colegii și prietenii mei, au calități și au meritat să joace mai mult. Până la urmă, mereu primează interesul echipei, e normal ca antrenorii să apeleze la jucătorii mai în formă. Eu, pe de altă parte, cu o pregătire bună de iarnă îmi voi redobândi eficacitatea, voi fi din nou acel atacant pe care îl știe toată lumea”.

Din cele trei reușite stagionale, doar una a fost decisivă în remiza UTA-ei la Brașov (2-2). Vârful de 30 de ani a mai marcat de două ori în poarta „lanternei” Metalul Reșița, în succesul cu 5-1 al „alb-roșiilor”. Totuși, Szekely putea deveni erou dacă marca în prelungirile ultimei partide a anului, la Râmnicu Vâlcea. Cu o victorie, echipa fanion a Aradului ar fi iernat pe prima poziție, în compania celor de la FCM Baia Mare. „Regret acea ratare, dar, din câte mi s-a spus de către cei care au văzut faza și reluările la TV că fundașul advers ar fi atins balonul cu mâna și se impunea penalty. Nici eu nu am lovit grozav balonul, am vrut să-l plasez cât mai bine și nu i-am imprimat prea multă forță, dar dacă e adevărată partea cu hențul…Oricum, acel meci a trecut, UTA a terminat anul bine, peste așteptări, iar dacă rămânem în această formulă și facem o pregătire bună de iarnă vom fi una dintre pretendentele la promovare”, a adăugat Szekely.

Utistul își petrece vacanța acasă, la Aiud, urmând să revină la Arad pe 11 ianuarie, când are loc reunirea lotului. Puternicul atacant mai are contract cu UTA până în vară, iar din ianuarie își poate alege de unul singur viitoare destinație dacă nu i se propune o prelungire a înțelegerii.

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 14 Dec. 2015, 22:54 Seria 2
Pe aceeași temă