25 de jucători pentru o promovare așteptată!

Marius ANGHEL 07 Jun. 2013, 13:24 Seria 2
25 de jucători** pentru o promovare așteptată!

Noua echipă a Timișoarei și-a atins obiectivul din primul sezon. Dincolo de orice altă apreciere rămâne în primul rând performanța celor din teren. A fost un sezon de B cu o formație bănățeană ACS Poli la care s-au evidențiat jucători noi și de la care puțini se așteptau la o „explozie”.

Antrenorul Valentin Velcea a rulat 31 de jucători după selecția cu peste o sută de nume din vară. Pentru a ajunge din nou în Liga I acesta a trimis în teren pe 25 dintre aceste nume. Tehnicianul timișorean are și meritul, poate și impus de condițiile financiare, de a fi păstrat o omogenitate a lotului. Între tur și retur nefiind efectuate decât patru adiții lotului inițial, renunțându-se în schimb numai la jucători care au prins rareori foaia de joc. Excepție făcând despărțirile de Goge și Dina din timpul returului…

Revelațiile recășene și „Cristianii B&B”

După ce inițial au fost păstrați opt jucători din lotul sosit de la Recaș, primul joc regăsea în teren doar vârfurile echipei folosite de Cosmin Petruescu. Însă nu numai că cei șase ex-atletici s-au dovedit utili, ci în retur cel puțin aceștia au fost decisivi pentru ACS Poli.

Primul evidențiat în fața timișorenilor a fost cel care avea să fie și golgheterul echipei, Cristi Boldea. Introdus pe parcursul jocului cu UTA inițial pe postul cu care a fost recomandat – mijlocaș dreapta, orăvițeanul a marcat spectaculos și și-a câștigat apoi un loc în avanposturi.

Evoluțiile sale nu au fost la fel de strălucite în retur și a încheiat sezonul cu opt goluri marcate (dintre care 7 în tur) dar primăvara a însemnat și ascensiunea unui nou talent. Juniorul Cristi Bărbuț, promovat de la propriile grupe, nu a dezamăgit și a arătat calitățile care i-au adus porecla de „Noul Torje”. De atlfel mijlocașul de buzunar a preluat și tricoul cu numărul 25 – purtat de fostul polist – deși spune că nu-i place comparația. A marcat doar un gol în nouă apariții dar a avut și două „assist-uri” iar acțiunile sale au fost de multe ori devastatoare pentru adversar.

Astfel, pe lângă evoluțiile celor doi mai trebuie remarcate contribuțiile lui Trandu și Szekely, ambii cu câte șase reușite, care l-au urmat pe Boldea în clasamentul golgheterilor echipei. Al patrulea a fost Șeroni (patru goluri) iar de abia al cincilea marcator, Alex Boștină (3 goluri), e din afara echipei care promova în Liga a II-a echipată în alb-verde.

Blestemul numărului 10

Doi jucători au purtat unul dintre tricourile preferate ale fotbaliștilor. În tur decarul Cristian Daminuță a fost considerat prea „pufos” de Valentin Velcea și a bifat un singur joc în B (asta însemând câteva minute), pentru ca în iarnă să ajungă la Flacăra în C. Prezentat apoi ca marii jucători, Mihai Dina a fost adus pentru continuarea campaniei. Dar nu a apucat să poarte tricoul moștenit de la „Dami” decât în patru jocuri, fiind expediat apoi, împreună cu Goge, oficial pentru evoluțiile lamentabile din teren.

Cifrele sezonului 2012-2013 la ACS Poli Timișoara:
Nr. / nume / prezențe / goluri marcate

Portari:

22. Valentin Coca 1/0
12. Mario Kirev 18/0
1. Eduard Pap 4/0
26. Mihai Gherasim 0/0

Fundași:

4. Eugen Miculescu 3/0
15. Cristian Bocșan 1/0
19. Marko Marovic 20/0
20. Florin Nohai 17/0
23. Sakir Redzepi 11/0
30. Alin Șeroni 19/4
55. Aleksandar Petrovic 18/2
2. Miodrag Todorov 0/0

Mijlocași:

5. Adrian Poparadu 22/0
11. Florin Nanu 13/1
17. Silviu Bălace 20/2
18. Andrei Artean 18/0
21. Răzvan Trandu 19/6
27. Răzvan Dobricean 18/0
87. Petre Goge 14/1*
8. Ovidiu Petre 9/0
25. Cristian Bărbuț 9/1

Atacanți:

16. Nicu Cristian Boldea 21/8
7. Marco Enciu 8/1
13. Alexandru Boștină 21/3
14. Szabolcs Szekely 20/6
10. Mihai Dina 4/0*

*au fost excluși din echipă după runda 21

Au mai făcut parte din lot. în tur: (portarul) Cosmin Amarinei (0/0) – (jucătorii de câmp) Răzvan Iovan (0/0), Cristian Daminuță (1/0), Darius Rogozinaru (0/0) și Florin Anițoiu (0/0).

Într-un clasament al paselor de gol lideri sunt Florin Nanu și Szabolcs Szekely, cu câte patru goluri. Urmați de Trandu, Poparadu, Dobricean, Goge și Enciu, toți cu câte trei „assist-uri”.

Linia de clasament:

2. ACS Poli Timișoara 24         12        9          3          39-19   45

Alte cifre:

2 – este locul ocupat de ACS Poli la finalul sezonului în B2. De asemenea bănățenii au avut a doua cea mai bună apărare. după UTA, și al doilea cel mai bun atac, după Corona, din Seria vest

12 – e numărul de partide consecutive fără eșec înregistrat de timișoreni. Primul eșec în Liga a II-a venind pe terenul UTA-ei în prima etapă a returului.

22 – e numărul de selecții adunate de Adrian Poparadu, cele mai multe din echipă în acest sezon

23 – de jocuri a disputat ACS Poli pe teren, jocul cu Alba Iulia din retur fiind câștigat cu 3-0 la masa verde după retragerea ardelenilor în iarnă

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Marius ANGHEL 07 Jun. 2013, 13:24 Seria 2
Pe aceeași temă