Vremea revanșei pentru suceveni. După 3-4 la Bacău, Rapid speră acum la victorie: „A fost dureros pentru noi”

Marius ANGHEL 08 May. 2015, 15:34 Liga 2

Rapid a pierdut în extremis săptămâna trecută, cu scorul de 4-3, pe terenul grupării SC Bacău, însă sucevenii au ocazia să-și ia revanșa sâmbătă, pe Areni, într-un meci contând pentru etapa a VI-a din play-off-ul Ligii secunde.

„La Bacău am început dezastruos jocul, ajungând să fim conduși în minutul 17 cu 3-0, în urma unor greșeli personale. Din acel moment, am început o cursă de revenire, am controlat ostilitățile din teren, ne-am creat ocazii și am reușit să egalăm în minutul 90. Din păcate, la ultima fază a meciului s-a comis o nouă eroare personală în careul nostru, iar gazdele au marcat golul victoriei din lovitură de pedeapsă. Îmi pare rău că trec etapele și nu putem să ieșim din această pasă proastă. Sper să ne revenim pe final de sezon și să începem să adunăm puncte, pentru că ar fi un lucru extraordinar pentru noi să încheiem sezonul pe locul 3. Pentru asta este obligatoriu să tranșăm în favoarea noastră confruntarea cu SC Bacău”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Singurul lucru pozitiv după înfrângerea din etapa precedentă este evoluția peste așteptări a tânărului Adrian Vornicu, care în cele 16 minute petrecute în teren a reușit să înscrie un gol și să obțină o lovitură de pedeapsă. „Mă bucur pentru Adrian și sper să prindă mai mult curaj și încredere în forțele sale după această primă reușită a sa în eșalonul secund”, a afirmat Bogdan Tudoreanu.

Antrenorul pune declinul echipei pe seama problemelor de efectiv

Tehnicianul sucevean este de părere că accidentările, problemele de efectiv, situația financiară incertă și lipsa unor condiții decente de pregătire au condus parcursul mai slab înregistrat de gruparea suceveană în sezonul de primăvară, comparativ cu prima parte a campionatului.

„La antrenamentul de luni am avut la dispoziție 11 jucători, între care doi portari. Parcă suntem blestemați cu aceste accidentări. Pe lângă Rohețki, Semeghin, Velescu, Bâgu sau Sfrijan, care sunt de mai mult timp indisponibili, la meciul de la Bacău n-am putut conta nici pe Negru, care a suferit o intervenție stomatologică, și Sava, care a acuzat dureri lombare. În timpul meciului s-au mai accidentat Soare și Plecanciuc, acesta din urmă devenind probabil indisponibil pentru tot restul sezonului. Cu acești jucători valizi și două-trei transferuri tari în iarnă, fără să fim nevoiți din rațiuni financiare să renunțăm la Matei și Cerlincă, cred că altfel ar fi stat datele problemei pentru noi în partea a doua a returului și în play-off. Ca să nu mai amintim de lipsa terenurilor de antrenament, care ne-au împiedicat să ne antrenăm corespunzător”, a precizat Tudoreanu.

Tudoreanu: „Fără ajutorul municipalității această echipă va dispărea”

În condițiile în care atmosfera de la echipă era și așa apăsătoare din cauza restanțelor financiare față de jucători, restanțe care datează din turul campionatului, săptămâna trecută „alb-vișiniii” au avut parte de un nou șoc, după ce finanțarea pentru anul 2015 nu a fost votată de Consiliul Local.

„Avem speranțe că totul se va rezolva în următoarea ședință a deliberativului local. În caz contrar, probabil că echipa se va desființa, pentru că este imposibil de rezistat în Liga a II-a fără ajutorul municipalității. Ar fi păcat să se ajungă până acolo și un oraș ca Suceava, cu cea mai mare medie de spectatori din eșalonul secund, să rămână din nou fără echipă de fotbal. Țin să-i felicit pe jucători, care au înțeles situația grea pe care o traversează clubul și nu s-a pus niciodată problema să facă grevă sau să boicoteze vreun antrenament”, a relatat Tudoreanu.

Apostol și Ferariu apreciază că, în ansamblu, Rapidul a făcut un sezon bun

Fără doar și poate, mijlocașul George Apostol a fost unul dintre cei mai buni jucători ai grupării sucevene în actuala ediție de campionat. Venit sub formă de împrumut de la Concordia Chiajna, fotbalistul în vârstă de 22 de ani s-a dovedit deosebit de util, evoluând cu succes ca mijlocaș central, mijlocaș lateral, fundaș stânga sau fundaș central, în funcțiile de nevoile din acel moment ale echipei.

„Chiar dacă s-au adunat restanțele financiare, nu regret că am acceptat să vin vara trecută la Suceava. Sunt bucuros că am jucat meci de meci și mi-am ajutat echipa. Sper că se vor rezolva într-un fel și problemele financiare, pentru că Suceava este un oraș cu un public minunat, care merită o echipă în eșalonul secund. Pe de altă parte, lumea trebuie să conștientizeze că în acest sezon s-a realizat mult peste posibilitățile aceste echipe. Am stat mult timp pe locul 2 și am făcut o figură frumoasă în Cupa României”, a declarat George Apostol.

La rândul său, fundașul central Constantin Ferariu spune că el și colegii săi abia așteaptă meciul de sâmbătă, cu SC Bacău, pentru a-și lua revanșa. „A fost dureros pentru noi, deoarece am muncit mult să revenim de la 0-3, am egalat în minutul 90 și nu credeam că mai putem pierde. Cu toate că nu traversăm o perioadă tocmai fericită din punct de vedere al rezultatelor, sper ca lumea să rămână alături de noi. Dacă judecăm sezonul per total, putem aprecia că am avut chiar un an bun raportat la bugetul clubului și la condițiile de care am beneficiat”, a mărturisit apărătorul în vârstă de 28 de ani.

Băcăuanii vin în ziua meciului

De partea cealaltă, băcăuanii vor face deplasarea, pentru a treia oară consecutiv, în ziua meciului. „Suntem într-o situație foarte dificilă. Continui, totuși, să sper în buna credință și în seriozitatea autorităților locale, care ne-au promis tot sprijinul. Avem restanțe salariale în cuantum de patru luni, jucătorii au dat dovadă de toată înțelegerea, însă dacă lucrurile nu se vor rezolva într-un timp cât mai scurt, riscăm să nu ne mai putem continua activitatea”, a declarat, pentru desteptarea.ro, directorul tehnic al băcăuanilor, Gheorghe Poenaru.

„Sper să avem aceeași determinare din startul partidei directe de acasă, în care ne-am distanțat la 3-0 și să nu mai repetăm greșelile ulterioare”, a precizat antrenorul Cristi Popovici, care nu se poate baza pe Drugă, Vraciu și Strugariu, în timp ce Ursu, Taban și Dumitriu figurează ca incerți.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 08 May. 2015, 15:34 Liga 2
Pe aceeași temă