„Vreau să joc în Liga I”

09 Dec. 2008, 14:48 Liga 2

Sosit la startul acestui sezon la clubul din Regie, Cătălin Samoilă a reușit să se impună ca titular între buturile echipei studențești. La final de tur, tânărul goalkeeper ne-a acordat un interviu despre situația echipei sale, dar și despre planurile sale de viitor.

 

R: Ești în circuitul echipelor naționale de ceva vreme. Ce părere ai despre convocarea colegului tău, Dacian Varga, la echipa națională?
Cătălin Samoilă: Este important atât pentru echipa noastră, cât și pentru orice jucător. Acum fiecare fotbalist din Liga a II-a speră să fie convocat la loturile naționale, este visul oricui.

R: Sportul Studențesc este de abia pe locul 9. Meritați să fie mai sus în clasament?
Cătălin Samoilă: Da, meritam. Jucăm un fotbal plăcut, însă nu suntem suficient de maturi. Suntem un club cu tradiție și asta ne obligă să respectăm obiectivul fixat la începutul sezonului, promovarea.

R: Mai aveți șanse?
Cătălin Samoilă: Teoretic, da. Valoarea jucătorilor nu este de locul 9.

R: Care a fost cel mai greu adversar pe care l-ai întâlnit în acest tur de campionat?
Cătălin Samoilă: Cel mai greu adversar mi s-a părut Progresul. Asta și datorită stării gazonului. Îmi pare rău că în toate meciurile cu primele trei clasate am avut neșansă.

R: Să discutăm despre derby-uri. La meciul cu Ceahlăul Piatra-Neamț ai apărat un penalty decisiv, în ultimul minut de joc. Pe de altă parte, ai fost acuzat că ai greșit în partida din ultima etapă cu Progresul București. Cum apreciezi evoluția ta în turul campionatului?
Cătălin Samoilă: La un portar se văd foarte repede greșelile. Fiecare eroare cântărește enorm. Am doar 18 ani, dar asta nu este o scuză.

R: Antrenorul de portari a fost schimbat. Cât de mult contează acest fapt?
Cătălin Samoilă: Vasile Iordache a fost un mare portar și este foarte apreciat. Îmi doresc să fie ca un mentor pentru mine. Sunt sigur că am multe de învățat de la el. În meseria asta, trebuie “să furi” de la antrenori, colegi, dar și de la adversari.

R: Știu că unii dintre colegii tăi vor să plece la vară. Când crezi că este momentul să pleci de la Sportul Studențesc?
Cătălin Samoilă: Nu noi decidem asta. Evoluțiile noastre ne fac remarcați. Pentru mine este important să joc. Vreau să evoluez în Liga I, dar nu se pune problema deocamdată să plec.

R: Cât de greu este pentru un portar să se facă remarcat?
Cătălin Samoilă: De remarcat este ușor. Mai important este în ce sens, pozitiv sau negativ. Trebuie să ai o apărare solidă pentru că numărul de goluri primite contează.

R: Sunteți trei portari în lot. Cum ți se pare concurența?
Cătălin Samoilă: Este un lucru normal și mă motivează. Relația cu ceilalți doi portari este bună.

R: Se tot vorbește de criza finaciară. Care este situația la Sportul?
Cătălin Samoilă: Salariile sunt plătite la zi, iar până acum criza nu ne-a afectat. Deci, cel puțin până acum nu pot spune că sunt probleme la noi.

R: Care sunt planurile tale de viitor?
Cătălin Samoilă: Îmi doresc un retur care să ne apropie de locurile promovabile. Personal, vreau să am evoluții cât mai bune. Visul meu este naționala de tineret.

R: Care este portarul tău preferat și în ce campionat ai vrei să evoluezi ?
Cătălin Samoilă: Îmi place mult de Buffon și aș vrea să joc în campionatul italian.

articol scris de Andrei Petrică

09 Dec. 2008, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă