Vor să lege a 3-a victorie!

Marius ANGHEL 19 Oct. 2012, 14:49 Liga 2
Vor să lege a 3-a victorie!

Rapidul revine in fata propriilor suporteri, urmand sa primeasca sambata, de la orele 11.00, pe stadionul Areni, vizita unei alte nou-promovate, Cs Buftea, intr-o partida contand pentru etapa a 8-a a Ligii a 2-a.

Desi ocupa un loc caldut in jumatatea superioara a clasamentului, „ceferistii” vor sa stranga in continuare puncte pentru zile negre si ataca confruntarea de sambata cu intentia declarata de a bifa a treia victorie consecutiva in campionat. „Venim dupa doua victorii si acest lucru ne obliga sa facem un joc bun cu Buftea si sa obtinem un rezultat care sa ne consolideze locul in clasament. Avem o clasare meritorie in momentul de fata, dar campionatul este lung si echipele isi vor lua masuri contra noastra. De altfel, Buftea a fost in ultimele zile intr-un stagiu montan de pregatire, unde a incercat sa-si consolideze partea fizica si este clar ca vine montata sa obtina puncte pe Areni. Ne asteapta un joc dificil, dar pe care ne dorim sa-l castigam. Trebuie sa continuam aceasta linie ascendenta. Vom reusi asta insa numai prin munca si umbland cu nasul pe jos”, a spus antrenorul principal al Rapidului, Ovidiu Murariu.

Antrenorul rapidistilor nu este speriat nici de posibilele miscari de trupe din curtea celor din Buftea, acolo unde conducerea ilfovenilor incearca in aceste zile sa-i coopteze in lot pe armenii Artiom si Arman Karamyan. „Speram ca fratii Karamian sa nu fie prezenti la meciul de sambata. Desi nu au mai jucat in ultima perioada, au o anumita valoare si fotbalul nu se uita. E ca mersul pe bicicleta. Chiar si in conditiile in care vor juca la Suceava, cred ca jucatorii nostrii pot depasi acest prag psihologic”, a precizat Muri.

La randul sau, mijlocasul Cornel Cainari considera ca CS Buftea este un adversar redutabil, chiar daca ilfoveni ocupa penultimul loc in clasament, cu doar trei puncte acumulate. „Va fi un meci deosebit de dificil, chiar mai dificil decat cel cu Farul Constanta. Jucam cu o echipa aflata in subsolul clasamentului, cu doar trei puncte acumulate, dar aceste puncte le-a castigat in fata unei echipe cu blazon in liga secunda, asa cum este Delta Tulcea. In plus, Buftea are jucatori cu experienta in lot, care au cochetat multi ani cu echipele din Liga I. Noi avem insa o atmosfera buna la echipa, baietii sunt mobilizati din toate punctele de vedere si cu ajutorul publicului sper sa obtinem un rezultat pozitiv”, a declarat Cainari.

Căinări visează la Liga I, după 5 meciuri jucate la „B”

Mijlocasului de buzunar al „ceferistilor” nu-i este teama de duelul direct de la mijlocul terenului cu Giani Kirita si a precizat ca si-ar dori sa continue la Rapid din iarna, cand ii expira imprumutul. „Kirita este un jucator cu experienta, care a jucat multi ani in Liga I, dar sper sa-mi fac treaba si sa-mi ajut cat mai mult pot echipa. Sunt imprumutat aici pana in iarna, dar mi-as dori sa joc in continuare la Rapid. E un alt fotbal la Liga a 2-a”, a spus Cainari, care viseaza sa ajunga in Liga I. „Este visul meu de mic”, a spus mijlocasul.

Reintrat in calculele staffului tehnic dupa o suspedare de trei etape, fundasul Paul Bosancu spera sa revina la forma aratata in debutul campionatului si sa-si recastige cat mai repede locul de titular. „Sunt bucuros ca revin dupa aceasta perioada de suspendare, pe care eu o consider nedreapta. Sper sa fiu in aceiasi forma pe care am aratat-o in primele doua etape si sa prind primul 11”, a declarat Paul Bosancu.

Arotăriței și Golofca, absențele certe din tabăra „ceferiștilor”

In schimb, Rapidul nu va putea miza in meciul de sambata pe serviciile lui Arotaritei, suspendat, nici pe cele ale milocasului Golofca, care a fost supus in aceasta saptamana unei interventii chirurgicale si va lipsi de pe gazon pana la finalul turului. In plus, Fl. Plamada si Marinkovic sunt incerti din cauza unor mici probleme medicale, in vreme ce Homneac nu este la capacitate maxima din punct de vedere fizic. „Desi echipa n-a evoluat nici un meci in aceiasi alcatuire, baietii au dat dovada de spirit de grup si s-au autodepasit in ultimele jocuri. Ne-au depasit asteptarile pana si noua, antrenorilor. Acum, rezultatele ne obliga sa facem un meci bun si cu Buftea. Sper sa avem o continuitate in rezultate pozitive, chiar daca va fi din ce in ce mai greu, pentru ca toate echipele ne vor lua de acum in serios”, a declarat Ion Buzoianu.

Secundul „ceferistilor” nu este ingrijorat de faptul ca Rapid a incasat gol in fiecare dintre cele cinci meciuri disputate pana acum si spune ca important este ca echipa suceveana sa marcheze un gol mai mult decat adversarul, pe modelul promovat de brazilieni. „Nu mai facem acum retrospectiva. Este bine ca marcam un gol mai mult decat adversarul. Asta este tot ce ne intereseaza. Daca iese si spectacol, este cu atat mai bine pentru spectatori”, a declarat nea Jean.

Nea Jean, sacoșele de plastic și ștanța de făcut bani de pe Areni

Ion Buzoianu a fost ironic cand a venit vorba de restantele salariale catre jucatori. „Ar fi ideal ca azi sa castigi si maine sa primesti banii. Exista impresia ca de la acest club se iau bani cu sacosele de plastic. Comparativ cu multe echipe, noi sunt in coada clasamentului la nivel de salarii. Sa nu creada lumea ca aici, undeva pe Areni, banii se fac cu stanta, iar jucatorii stau la rand sa-i ia. Spre admiratia lor, jucatorii au avut rabdare in aceasta privinta si nu s-au gandit la bani. La un moment dat, au fost un fel de someri ai seriei intai. Important este sa fie multumiti in felul lor si sa isi desfasoare activitatea in continuare. Avem sprijinul municipalitatii si o conducere de club credibila, iar din acest motiv jucatorii au incredere ca vor primi mai devreme sau mai tarziu ce li s-a promis”, a mai spus Buzoianu.

Sursa: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 19 Oct. 2012, 14:49 Liga 2
Pe aceeași temă