Căinari și Luncanu n-au acceptat condițiile de la SC Bacău și au plecat. Ceilalți jucători trebuie să dea un răspuns până sâmbătă

Căinari și Luncanu n-au acceptat condițiile de la SC Bacău și au plecat.** Ceilalți jucători trebuie să dea un răspuns până sâmbătă

Se zice că banii nu aduc fericirea. Spuneți asta și celor de la Sport Club Bacău; vă vor râde în nas! Ce-i drept, reprezentanților divizionarei B nu prea le arde de râs, problemele financiare continuând să afecteze serios gruparea băcăuană. Chiar dacă i s-au alocat, de către Primaria Bacău, 2 milioane de lei în baza Legii 350/ 2005, SC Bacău nu are motive de veselie: prima tranșă nu a fost încă virată, iar datoriile cresc de la o zi la alta. Invers proporțional cu lotul de jucători.

Luni, la reunire, doi jucători au anunțat că părăsesc Sport Clubul, nefiind de acord cu diminuarea contractelor și cu faptul că au fost nevoiți să renunțe la salariul pe ultimele cinci luni. Cei doi sunt Mădălin Luncanu și Cornel Căinari.

Primul intenționează să plece la muncă, în străinătate, în timp ce al doilea s-a înțeles cu nou-promovata Bucovina Pojorâta. Luncanu și Căinari se adaugă astfel unei liste mai lungi de despărțiri, pe care și-au trecut numele în această vară Petrariu, B. Rusu, Curiliuc, Vl. Pavel, Strugariu și C. Neagu. Până sâmbătă, ceilalți 14 jucători care s-au prezentat luni la reunire și care au desfășurat primul mini-antrenament după o discuție de peste o oră și jumătate în vestiar cu conducerea clubului, au de dat un răspuns: rămân la echipă sau își fac și ei bagajele.

„Noi sperăm ca marea majoritate să rămână, chiar dacă situația din ultima vreme a fost una foarte grea. Personal, mi-aș fi dorit să mai aducem 3-4 jucători, nu să pierdem 3-4″, a declarat antrenorul Cristi Popovici, care a avut, la rândul său, posibilitatea de a despărți de SC Bacău, fiind ofertat de Ceahlăul Piatra Neamț. „Nu se pune problema să părăsesc echipa la greu. Am început un lucru pe care vreau să-l ducem la bun sfârșit”, a precizat Popovici.

De astăzi sunt așteptați la prima echipă a SC-ului și 14 juniori (unii din curtea proprie, alții de la Pașcani, Piatra Neamț și Moinești) care vor fi testați vineri, cu prilejul unui joc de verificare. „Regulamentul prevede să jucăm în viitorul sezon cu doi jucători născuți în 1996 și mai mici, ceea ce ne obligă să avem în lot 5-6 astfel de jucători”, a spus Popovici, care a anunțat și obiectivul echipei pentru ediția 2015-2016: „Să supraviețuim în speranța că vom prinde și vremuri mai bune”.

Deocamdată, chiar dacă nu au intrat în conturile clubului, cele două milioane aprobate de Primărie pe Legea 350/ 2005 dau asigurări că, până în decembrie, echipa poate rămâne pe linia de plutire. „Până la finalul anului, am convingerea că vom ajunge la zero cu datoriile către toți cei din club. Marea problemă rămâne, însă, acoperirea celorlalte datorii, pe care nu credem că le vom stinge mai devreme de doi ani. Pentru asta, ar trebui să vină bani din privat, însă, atât timp cât nu putem juca pe «Municipal», nu putem conta nici pe sprijinul sponsorilor”, a subliniat președintele SC Bacău, Cristi Ciocoiu.

Sursa: Deșteptarea

Pe aceeași temă