„Voi răspunde eu de obiectiv atunci când mi se va aduce ceea ce cer”

02 Feb. 2012, 18:06 Liga 2

Antrenorul formației ieșene CSMS, Ionuț Popa, a declarat, joi, cu o zi înaintea încheierii stagiului centralizat de pregătire din Copou, că nu garantează promovarea cu lotul pe care îl are în acest moment la dispoziție. Popa a precizat chiar că va trebui schimbat obiectivul în cazul în care nu vor fi transferați 3-4 jucători în perioada următoare.

„Sunt total nemulțumit de lotul pe care îl am acum. Am început pregătirea cu 5 juniori și am terminat-o cu 9, iar în momentul acesta am 16 jucători sub 20 de ani, doar 9 fiind seniori. Lotul trebuie întărit, iar dacă nu mai sunt aduși 3-4 jucători, obiectivul trebuie schimbat. Eu nu vreau să intru în conflict cu nimeni din conducerea clubului. Cu toții răspundem de transferuri și de obiectiv, nu doar eu. Este muncă în echipă. Da, voi răspunde eu de obiectiv atunci când mi se vor aduce ceea ce cer eu, doi brazilieni și doi argentinieni de 100.000 de euro. Atunci garantez eu promovarea. Cu toții suntem responsabili, nu doar unul. Eu am cerut doar acoperirea unor posturi”, a declarat Popa, făcând referire la spusele președintelui Florin Prunea, conform cărora „antrenorul este cel care răspunde de transferuri la club”.

„Nefotbaliștii”, un fenomen alarmant

Ionuț Popa i-a criticat în termeni duri pe jucătorii care preferă să încaseze salarii mari la Liga I fără să joace în loc să accepte să joace pe bani mai puțini în liga a doua.

„Eu nu-i înțeleg pe jucătorii care preferă să stea rezerve în liga I pe bani mulți în loc să vină să joace în liga a doua pe bani mai puțini. Se întâmplă tot mai des asta și este un fenomen alarmant, pentru că mai ales cei tineri apelează la această practică. Asta e o concepție de nefotbalist. Multe dintre tratative au picat din cauza faptului că jucătorii cer prea mulți bani. Spre exemplu, Scărlătescu a vrut 7.000 de euro la instalare și 3.000 de euro pe lună, iar Boșneag, Hăisan și alții preferă să stea rezerve în liga I. Mulți jucători cer prime de instalare de 6.000 de euro. De unde să le dăm noi banii aceștia?”.

Ieșenii s-au antrenat și la -24 de grade!

Popa a mai spus că nu regretă faptul că a rămas să pregătească echipa la Iași. „Dacă mergeam în Antalya, tot lotul acesta îl aveam la dispoziție. Mai mult, jucam cu echipe bune meciuri amicale și luam bătaie pe linie, ne mai stricat și moralul. A fost totuși destul de greu la Iași, din cauza climei. Jucătorii au stat pe teren și 4-5 ore pe zi, de aceea când a fost mai ger i-am mai băgat fie în sala de forță, fie în sala Grădinari. Uneori îți era chiar rău de la ger”, a mai spus Popa.

Articol scris de Narcis Pohoață

02 Feb. 2012, 18:06 Liga 2
Pe aceeași temă