Vivi Răchită a fost demis prin poștă! CE CREZI?

07 Jan. 2009, 16:05 Liga 2
Vivi Răchită** a fost demis prin poștă! CE CREZI?

Tehnicianul acuză Comitetul Executiv de intoxicări la adresa patronului.

 

Fostul antrenor al FC Ploiești, Valeriu Răchită, a luat foc ieri. Deși spune că a încercat să se abțină să împroaște cu noroi, declarația șefului Ioan Niculae, conform căreia Vivi și-a dat demisia, a declanșat furia fostului fundaș ploieștean.

 

Până la urmă cum e? Ați fost demis sau v-ați dat demisia?

Hai domne să fim serioși. Cei din conducere nu au curajul să spună adevărul. Am fost dat afară, fără să mi se aducă măcar la cunoștință în mod direct. La mine poate nu a ajuns că stau mai la țară, însă secunzii mei au primit o înștiiințare prin poștă cum că de la 31 decembrie s-a decis întreruperea colaborării cu staff-ul tehnic, adică noi. Mai mult, eu toată vacanța l-a sunat pe domnul Niculae pentru a discuta strategia pentru retur, dar nu mi-a răspuns la niciunul din cele 10 apeluri. Cei din Comitetul executiv i-au vârât minciuni în timpul ăsta.

 

Despre cine e vorba?

În primul rând despre acest Ștefan Chițu, care se crede încă la Câmpina. Păi cum e posibil ca din senin să iei la palme un junior, cum a făcut cu Bica, în august. Săracul nici nu știa ce se întâmplă. Atunci am vrut să-mi dau demisia, dar conducerea m-a convins că nu se va mai întâmpla. S-au folosit de asta acum pentru a zice că eu am vrut să plec. Patronul m-a dezamăgit rău, nu mă așteptam.

 

Ați spus că domnul Niculae a fost mințit…

Păi da. Mințit și îmbârligat pentru a fi întors împotriva mea. I s-a spus că mie nu-mi pasă decât de fani, că jucătorii sunt foarte apropiați de mine, că eu insist să rămână numele de FC Ploiești, în loc de Astra cum și-ar fi dorit, că din cauza mea se plătește chirie de trei milioane pe oră pe Ilie Oană, în loc să se joace pe Astra, gratis… Niște tâmpenii. E păcat. Cu 50.000 de euro am făcut echipă care să se bată la promovare.

 

„Jucătorii vor să boicoteze echipa!”

 

Cu fotbaliștii ați vorbit?

Aici este o situație mai delicată. Pe 98% dintre ei i-am adus eu la echipă și în vară le expira contractul. Le-am promis performanță și i-am convins să semneze pe încă doi ani și acum regretă. Vor să nu se mai prezinte la antrenamente. Le-am spus să se ducă, pentru că e vorba de pâinea lor.

 

Suporterii vă sunt alături…

Mi-au fost dintotdeauna. Vineri urmează să aibă loc un meeting și apoi o întâlnire cu autoritățile locale, să se vadă ce e de făcut. Se poate ajunge la înființarea unei noi echipe, numai pentru ca spiritul Petrolului să fie păstrat

 

Ar fi a treia…

Da, dar celelalte două sunt niște fantome. Petrolul din Liga a II-a este de fapt Astra în documente cu o simplă schimbare de denumire. Petrolul a fost dezafiliat de la FRF în 2003, odată cu fuziunea cu celălalt club ploieștean. Inițial, CSM trebuia să aparțină 50% domnului Niculae și 50% Consiliului Local, dar din cauza jocurilor politice, a fost atacată această hotărâre în instanță și echipa a ajuns doar în mâna actualului patron.

 

Ce veți face în continuare?

Nu știu…Aștept să văd ce se întâmplă. Oricum văd că nu mai e loc la nicio echipă din cauza lui Șumudică. El e peste tot. Am auzit că va ajunge la CSM, el vrea la Rapid, e încă la Progresul și se pare că o să semneze cu „U” Cluj sau Gloria Buzău. De fapt cred că Uhrin Senior îi încălzește scaunul lui Șumudică din vară la CFR sau poate va ajunge la Real Madrid că și-a tăiat Juande Ramos unghiile. Chiar o să-l sun pe domnul Sichitiu să-l ia odată, ca să mai avem și noi ceilalți antrenori loc pe undeva

07 Jan. 2009, 16:05 Liga 2
Pe aceeași temă